oktober 5, 2021

Aluminium Kety Emmi raste in se širi

Podjetje Aluminium Kety Emmi iz Slovenske Bistrice praznuje 75 let delovanja. Družba bo letos ustvarala okoli 30 milijonov evrov prihodkov in nekaj čez milijon dobička. V naslednjih petih letih pričakujejo rast poslovanja in vsaj podvojitev prodaje.

Podjetje Aluminium Kety Emmi raste in se širi pod poljskimi lastniki Grupe Kęty uresničuje nove možnosti zastavljenega poslovanja. (foto: Nino Verdnik)

Večino izdelkov izvozijo, prihodnost v avtomobilski industriji
V slovenjebistriškem podjetju Aluminium Kety Emmi z več kot 380 zaposlenimi so partnerji za celovite tehnološke rešitve na področju aluminijastih komponent, za razvoj zahtevnih storitev in procesov. Družba, ki je od leta 2016 del poljske Grupe Kęty, uresničuje nove možnosti zastavljenega poslovanja. "Glavna stebra jedrne dejavnosti ostajata na eni strani “aluminiju dajemo sijaj”, s poudarkom na zahtevnih površinskih obdelavah, na drugi strani pa razvoj sklopov aluminijskih komponent v avtomobilski industriji, v prihodnje tudi v zelo zanimivi niši električnih vozil. Poleg avtomobilske industrije s polizdelki oskrbujemo podjetja iz industrije bele tehnike, elektroindustrije, pohištvene industrije, industrije medicinskih pripomočkov,… " pravi generalni direktor Roman Stegne in dodaja, da večina kupcev prihaja iz Srednje in Zahodne Evrope.


Podjetje je letos investiralo v prvi 5-osni CNC stroj. (foto: Nino Verdnik)

Mehanska in površinska obdelava aluminija predstavlja 90 % celotne proizvodnje, 10 % proizvodnje pa ostaja rezervirane za tradicionalno panogo obdelave lesa, iz katere je podjetje tudi zrastlo, navajajo v podjetju.

V prihodnjih petih letih podvojitev prodaje
Podjetje kljub zahtevnim razmeram na trgu tudi v času epidemije novega koronavirusa posluje stabilno in uspešno, raste in se širi, vlaga v avtomatizacijo, robotizacijo, digitalizacijo in posodablja infrastrukturo, ocenjuje Stegne:

In kakšni so letošnji poslovni rezultati v številkah?

V naslednjih petih letih v podjetju Aluminium Kety Emmi pričakujejo vsaj podvojitev prodaje, ki bo znašala okoli 60 milijonov evrov. Temelj podjetja, ki letos obeležuje 75 let delovanja, ostajajo njegovi zaposleni, podjetje je v postopku pridobitve certifikata Družini prijazno podjeteje. (SP)
Žagotrgoles s sedmimi zaposlenimi iz leta 1946 predstavlja začetek zgodbe podjetja Aluminium Kety Emmi. (Foto: arhiv podjetja)