september 9, 2021

Šmarski Vitli Krpan je regijska gazela

Družba Dnevnik je po letu dni premora zaradi epidemije letos spet pripravila projekt Gazela. Z njim nagradijo najhitreje rastoča podjetja. Najprej v sodelovanju z regijskimi zbornicami Gospodarske zbornice Slovenije izberejo regijske gazele, med njimi pa še vseslovensko, zlato gazelo. Prva regijska gazela je že znana, naziv je šel v Šmarje pri Jelšah.

Trije finalisti za regijsko gazelo. Franc Pišek, direktor najhitreje rastočega podjetja v savinjsko-zasavski regiji, je na sredini. (Foto: Dnevnik/Matjaž Rušt)

Sinočnji izbor za savinjsko-zasavsko gazelo je bil prvi letošnji regijski izbor. Za naziv so se potegovala tri podjetja: Chipolo iz Trbovelj, Hermi iz Celja in Pišek – Vitli Krpan iz Šmarja pri Jelšah. Naziv je pripadel šmarskemu podjetju Pišek – Vitli Krpan, družbi, ki je začela s proizvodnjo gozdarskih prikolic, danes pa je z največjim tržnim deležem v Evropi vodilna v razvoju in proizvodnji gozdarskih vitlov. Direktor Franc Pišek priznanje, kot piše Dnevnik, vidi kot potrditev, kako pomembni so vztrajnost, pošten odnos do trga in kakovost izdelkov.

"V podjetju veliko resursov posvečamo raziskavam in razvoju z namenom, da končnim uporabnikom omogočimo čim bolj enostavno, varno in učinkovito delo z našimi stroji. Številne inovacije nam omogočajo, da ostajamo konkurenčni na zahtevnem in progresivnem trgu gozdarske mehanizacije. Preteklih nekaj let in tudi letošnje je bilo v podjetju izjemno plodnih. Na področju intelektualne lastnine imamo podeljene mednarodne patente, registrirane modele in znamke. Skozi celotno obdobje smo ostali zavezani kakovosti, ki bo naše vodilo tudi v prihodnosti in naslednje leto, ko ponosno stopamo v 45. leto delovanja podjetja," so ob prejemu priznanja sporočili iz podjetja Vitli Krpan.

Franc Pišek je letos postal tudi častni občan občine Šmarje pri Jelšah. Na Štajerskem valu smo se z njim podrobneje pogovarjali že pred časom, v našem radijskem srečanju, ki mu lahko prisluhnete TUKAJ.

Podjetje Pišek – Vitli Krpan se bo zdaj potegovalo še za naziv vseslovenske gazele. Razglasitev bo konec oktobra. (AD)