november 27, 2020

Smučišča čakajo sneg in tudi zeleno luč države

Zima se bliža in z njo nova smučarska sezona. A kdaj jo bodo lahko odprli, še ni znano. Smučišča ne čakajo le snega, pač pa tudi navodilo države, ali bodo žičnice ob epidemiji sploh lahko zagnali ali ne.

Takšnih prizorov letos na Treh kraljih še ni, bodo pa topovi kmalu začeli izdelovati umeten sneg. Kdaj bo mogoča smuka tam in na drugih smučiščih, pa še ni znano. (Foto: arhiv Jakec Trije kralji)

Priprave na novo smučarsko sezono so dolge in smučišča so vse potrebno praktično že opravila. Zdaj čakajo sneg in zeleno luč pristojnih za začetek sezone. Odgovor, ki ga je za naš radio podal gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ni pretirano spodbuden:

Ob tem so se pojavile tudi pobude nekaterih držav, da bi v vsej Evropi smučišča vrata odprla na enoten datum, med predlogi navajajo konec januarja. Evropska komisija pa je ob tem sporočila, da je odločitev o tem, ali med pandemijo novega koronavirusa dovoliti smučanje ali ne, v pristojnosti posamezne države.

Kako se pripravljajo na sezono, ki je še zelo negotova, smo že pred časom preverili na Rogli, preberite TUKAJ, prav tako pa smo podrobnosti preverjali na smučišču Jakec na Treh kraljih nad Slovensko Bistrico. Z direktorjem RTC Jakec Alešem Juhartom se je pogovarjala Katja Žolgar. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)