december 12, 2018

Stavke v Aluminium Kety Emmi ne bo

Zaposleni v slovenjebistriškem podjetju Aluminium Kety Emmi bodo imeli nekoliko višje izhodiščne plače, zato ne bodo stavkali. Po pogajanjih, ki so trajala skoraj dva meseca, so z vodstvom podjetja dosegli dogovor o tem, da se jim bodo naslednje leto osebni dohodki zvišali dvakrat.

Poljski lastnik je v slovenjebistriškem Aluminium Kety Emmi stabiliziral poslovanje, z doseženim dogovorom z delavci pa preprečil stavko. (KTV S.B.)

Zadovoljni delavci, uprava in lastniki
Kot so predstavniki vodstva podjetja in stavkovnega odbora navedli v skupnem sporočilu za javnost, se bodo vsem zaposlenim plače zvišale januarja in julija 2019. S 1. januarjem bodo napredovali za en plačilni razred. Tako bo izhodiščna plača za prvi tarifni razred znašala približno 812 evrov. Ponovno povišanje bo 1. julija, ko se bo izhodiščna plača za prvi tarifni razred povzpela na 841 evrov. V podjetju navajajo, da je to več od izhodiščne plače, določene v branžni kolektivni pogodbi, kjer je za prvi tarifni razred v kolektivni pogodbi za kovinsko industrijo določena izhodiščna plača pri 527,22 evra. Zaposleni v Aluminium Kety Emmi so junija letos dobili regres v višini 900 evrov bruto, konec tega meseca bodo prejeli še drugi del regresa in božičnico, to je 450 evrov bruto. Slovenjebistriško podjetje, ki se ukvarja s predelavo aluminija in je v lasti poljskega kapitala, bo letošnje poslovno leto zaključilo z nekoliko nižjo prodajo od načrtovane, a s pozitivnim rezultatom, kar je bolje kot predlani. (BF)