avgust 5, 2021

Steklarna Rogaška znova zaposluje

OBJAVA PROSTIH DELOVNIH MEST V Steklarni Rogaška razpisujejo več prostih delovnih mest za določen, nekatera delovna mesta, kot strojnik, orodjar in steklobrusilec, pa tudi za nedoločen čas. Razpis je odprt do 15. avgusta.

V Steklarni Rogaška je na voljo več prostih delovnih mest za različna dela. Rok prijave: 15. avgust 2021.

Letos so v Steklarni Rogaška zaposlili 150 novih sodelavcev, 30 jih je v zaključnem delu zaposlitvenega postopka in se bodo zaposlili v prvi polovici avgusta, okoli 70 pa jih še vabijo v svoje vrste.
»Predvsem strojnike, steklobrusilce ter kandidate za priučitev za delo steklobrusilca ter steklopihalca. Za steklobrusilce imamo pripravljen program usposabljanja, v katerega se lahko vključijo tudi kandidati, ki nimajo znanja za delo z brušenjem, imajo pa ročne spretnosti in željo po priučitvi za delo steklobrusilca,« razložijo v kadrovski službi Steklarne Rogaška, Skupina Fiskars.

V Skupini Fiskars si prizadevajo, da bi svojim zaposlenim po vsem svetu zagotovili varno, trajnostno in navdihujoče delovno okolje ter poštene pogoje zaposlitve. V letu 2021 so se plače delavcev v povprečju dvignile za 4,7 %, v juniju izplačan regres pa je znašal 1.250 evrov.

Z začetnim usposabljanjem novim sodelavcem omogočijo priučitev za osnovna brusilniška dela. Svoje znanje pa lahko v nadaljevanju nadgradijo ter tudi napredujejo. Podoben postopek imajo za priučitev za delovna mesta steklopihalcev. Iščejo tudi tehnologe, konstruktorje, orodjarje in vodjo energetskih naprav.
Vsa aktualna prosta delovna mesta si lahko ogledate ter se prijavite na tej POVEZAVI.

Zaposlili prvo generacijo vajencev po triletnem programu steklar
»Izredno nas veseli, da smo letos med zaposlene sprejeli prvo generacijo vajencev po triletnem programu steklar, ki ga izvajamo skupaj s Šolskim centrom Rogaška Slatina. V vajeniškem programu steklar se dijaki lahko usposobijo za delovna mesta steklar, steklobrusilec ali upravljalec strojev navajajo v Steklarni Rogaška. 
Šolanje je letos zaključilo 16 steklarskih tehnikov, med katerimi je bilo 13 dijakov, ki so 4 leta prejemali tudi njihovo kadrovsko štipendijo. Tako vajencem kot tehnikom nudijo opravljanje prakse, kadrovsko štipendijo, zaščitno opremo za opravljanje praktičnega pouka, vsem štipendistom pa omogočijo tudi enomesečno prakso med poletnimi šolskimi počitnicami.

Kadrovske štipendije lahko pomagajo pri odločitvi za izobraževanje
Kadrovske štipendije se za program steklarski tehnik gibljejo med 240 do 310 evrov mesečno. Kadrovske štipendije za vajence pa med 200 in 270 evrov, pri čemer je vajenec v času usposabljanja (pol šolskega leta) pri delodajalcu dodatno upravičen tudi do vajeniške nagrade, ki v prvem letniku znaša 260 evrov, v drugem 320, v tretjem letniku pa 420 evrov mesečno. Štipendije se izplačujejo tudi med šolskimi počitnicami. Letos sta bila dva dijaka iz programa steklarski tehnik tudi zlata maturanta.

Fotografija je simbolna. (Foto: Steklarna Rogaška)

Zgodba Sonje, zaposlene na delovnem mestu STEKLOBRUSILKA
»Imam soseda, ki dela v Steklarni Rogaška že vrsto let. Povedal mi je, da podjetje išče nove moči in mi je predlagal, da se prijavim na oglas za delo. Sicer v 1. krogu nisem bila izbrana. Me je pa podjetje informiralo, da bi imela več možnosti, če bi se bila pripravljena usposobiti za steklobrusilko. Nikoli prej nisem opravljala tega dela, niti nisem vedela dobro, za kakšno delo gre. Po kratkem razmisleku pa sem na to vseeno pristala.
Prvi koraki so bili zelo težki, a motivacijo, da nadaljujem, so mi dajali moji sodelavci, ki so mi nudili veliko pomoči in podporo ter mi predajali znanje. Usposabljanje je trajalo 3 tedne. Na podlagi začrtanega programa sem ob koncu tega obdobja morala pripraviti sprejemni izdelek, ki so ga ocenili. Še sedaj se spomnim tistega kozarca, ki sem ga s ponosom oblikovala. Seveda je 3 tedne premalo časa, da lahko osvojiš vso znanje o brušenju, ampak je mentor takrat potrdil, da sem potencial za steklobrusilca. Zato sem to pot nadaljevala. Nekje pol leta je minilo, da sem bila suverena vsaj na nekih enostavnih, osnovnih vzorcih brušenja. Danes, po štirih letih brušenja, pa sem veliko bolj samozavestna in mi zaupajo tudi bolj zapletene vzorce. Še vedno se srečujem z izzivi, vendar jih na podlagi izkušenj lažje sprejemam in premagujem.
Kot brusilec moraš biti vztrajen, imeti delovne navade, se znati povezati v skupino, seveda pa so neprecenljive tudi ročne spretnosti, natančnost in iznajdljivost. Veliko pomeni, če znaš vprašati sodelavca za pomoč, mnenje. Vedno moraš biti dojemljiv tako za kritike kot za pohvale. Razumeti moraš, da so kritike dobronamerne, da te z njimi mentor, sodelavec, mojster ali vodja poskušajo usmeriti k boljšemu rezultatu. Vsak posameznik v Steklarni Rogaška prispeva svoj kamenček v mozaiku našega končnega asortimaja kristalnih izdelkov.
Z veseljem hodim po svoji poti STEKLOBRUSILKE. Če bi zavrtela čas nazaj, bi se ponovno odločila za tako pot. S tem, da bi se še bolj poglobila v proces učenja. Tako si sam izoblikuješ boljše priložnosti napredovanja. Zdaj sem se prijavila na razpis za VIŠJEGA STEKLOBRUSILCA. Zelo bom vesela, če mi bo podjetje ponudilo možnost napredovanja v tem poklicu.«

Vsa aktualna prosta delovna mesta in prijave na POVEZAVI.

Naročena vsebina