september 28, 2021

Terme Dobrna stavijo na medicinske storitve

V zadnjem letu in pol so Terme Dobrna dobile več novosti. Načrtov še ni zmanjkalo. Preverili smo, s čim želijo v prihodnje še dopolniti ponudbo in kako kljubujejo trenutnemu času, ki turizmu ni prav naklonjen.

Terme Dobrna krepijo svojo medicinsko ponudbo in jo združujejo s turizmom. (Foto: Štajerski val)

Naložb še ni konec
Terme Dobrna že več let prenavljajo svoj kompleks. Tako so lani končali prenovo bazenov in savn, novo podobo je dobila Vila Higiea in butični Boutique hotel v prostorih, kjer je bila nekoč uprava. Letos pa so nekdanje garaže predelali v šest apartmajev v Spa Suite Dobrna. Direktor term Leon Tomašić o naložbah razlaga:

Na hribu za objektom Spa Suite Dobrna so terme pred kratkim od Občine Dobrna kupile še preostala zemljišča, na njih želijo postaviti hiške, ki bi znotraj namestitev nudile tudi termalno vodo. Česa še se bodo lotili v prihodnje?

Medtem bo moral na novo podobo še počakati Zdraviliški dom, si pa želijo vsako leto postoriti kaj, da bodo bližje njegovi prenovi. Tomašić razlaga:

Tako imajo trenutno Terme Dobrna skupaj 465 osnovnih ležišč, ko bodo uresničili načrte, jih bodo imeli 750. Kar je, poudarja, dovolj za kraj, saj bi s tem tudi z dnevnimi migracijami imeli vsak dan na Dobrni tisoč ljudi. Leon Tomašić verjame, da bi to kraju pomagalo ohranjati živahen utrip.

Stavijo na medicinsko ponudbo
Prav v času koronavirusa so v Termah Dobrna še okrepili svojo zdraviliško in medicinsko ponudbo. Razširili so negovalni oddelek, vse več stavijo na storitve svojega zdravstvenega osebja. O gostih, ki koristijo medicinske storitve, direktor pravi:

Po čem sploh v zadnjem letu in pol največkrat povprašajo gostje, pa našteva infektolog Branko Šibanc, vpdja medicinske dejavnosti v termah:

Skupno oskrbo v medicinskem centru term nudi okoli 60 zaposlenih. Pa tudi sicer, v turističnem delu, s kadrom nimajo prevelikih težav. Kot pojasnjuje Tomašić, so se v času zaprtja turističnih kapacitet trudili, da niso odpuščali. Pravi, da sicer nekaterih pogodb niso podaljšali, da pa so tiste, ki so to želeli, po koncu zaprtja zaposlili nazaj. Pred koronačasom jih je bilo 210, po nenadnem zaprtju pa je to število upadlo na 155. Trenutno imajo 191 zaposlenih.

Počasi se vračajo tudi tuji gostje
Tudi v Termah Dobrna v tem času prevladujejo domači gostje. A opažajo, da se tujci počasi vračajo:

Kaj pa si – glede na trenutne ukrepe – Tomašić obeta v jesenskih mesecih?

Sicer pa so s svojimi poslovnimi rezultati za zdaj zadovoljni. V veliki meri jih pripisujejo tudi krepitvi medicinskih storitev. Kot pravi Leon Tomašić, so v prvih osmih mesecih leta dosegli več kot pol milijona evrov dobička. Če bo tako do konca leta, bodo vsaj podvojili dobiček minulega leta. Ob tem načrtujejo, da bodo zabeležili med 11 in 12 milijonov evrov prihodkov. (TMG)

Galerija slik