november 17, 2020

Terme Dobrna tudi med drugim zaprtjem pripravljajo novost

Kot med zaprtjem v času spomladanske epidemije, Terme Dobrna tudi zdaj pripravljajo novost - nove nočitvene zmogljivosti. Kako je, ko razen zdravstvenih storitev zdravilišče sameva ter kakšni so obeti za prihajajoče mesece, smo preverili.

V Termah Dobrna te dni delujejo le medicinske storitve. (Foto: Terme Dobrna)

Hoteli in namestitveni objekti so že več tednov zaprti. V Termah Dobrna je, kot v drugih zdraviliščih, odprt le zdraviliški del. Rehabilitacija, terapije, ambulantna fizioterapija in negovalni oddelek tako delujejo nemoteno. S tem v Termah Dobrna realizirajo 45 odstotkov nočitev, ki bi jih zabeležili sicer, pravi direktor Leon Tomašić. Novembra, ki je že od začetka v znamenju omejitev, bi v normalnih razmerah po njegovih besedah imeli od 11.000 do 11.500 nočitev. Zdaj pričakujejo, da bodo novembra našteli do 5000 nočitev. O decembrskih obetih pa Tomašić pravi:

Zato tudi svoje nadaljnje načrte za zdaj prilagajajo verjetnemu omejenemu obsegu delovanja. Kako pa je z zaposlenimi?

Obetajo se nove namestitve
Kljub vsaj delnemu zaprtju pa v termah pripravljajo novosti. Že spomladanski čas zaprtja so v Termah Dobrna izkoristili za vzdrževalna dela in urejanje novih pridobitev. Uredili so butični hotel in prenovili Vilo Higiea. Minuli teden pa so začeli izvedbo nove naložbe. Kaj pripravljajo, pojasnjuje Leon Tomašić:

Kakšen finančni zalogaj bo naložba, še ni dokončno znano, pravi Tomašić. Bo pa manj obsežna kot ureditev butičnega hotela, ki je stala okoli milijon evrov. Če bo vse potekalo po načrtih, bi lahko bila novost na voljo že v začetku maja.


V Termah Dobrna bodo morda že v začetku maja na voljo nove namestitve. (Foto: FB Terme Dobrna)

Boni bodo pomagali zlasti Obali
Ob tem je vse bližje december – čas, ko naj bi vlada odločala o morebitnem podaljšanju veljavnosti turističnih bonov. Tomašić pri tem pravi, da so upanja in pričakovanja tu nekoliko različna:

Zato se bodo potrudili drugače pritegniti goste, tudi tiste, ki so svoje bone že porabili. Ključnega pomena bodo tudi omejitve gibanja čez meje, še razmišlja Tomašić. (TMG)