julij 15, 2020

Terme Dobrna za zdaj samo za hotelske goste

V poletni sezoni, ki jo zaznamuje epidemija koronavirusa, se gostje vračajo tudi v Terme Dobrna. Letos pri njih počitnikujejo slovenski gostje, ki koristijo turistične bone. Zanimalo nas je, kaj si obetajo od jeseni in kaj pričakujejo od letošnjega korona leta.

Bazeni so za zdaj na voljo le za hotelske goste - zaradi priporočil NIJZ je lahko na bazenu namreč nekoliko manj obiskovalcev kot sicer. (Foto: Terme Dobrna)

Terme Dobrna imajo te dni 90-odstotno zasedene svoje namestitvene zmogljivosti. Direktor Leon Tomašić pravi, da število gostov presega njihova pričakovanja, k dobri zasedenosti pa po njegovih besedah veliko doprinese tudi koriščenje turističnih bonov, saj so praktično vsi gostje iz Slovenije in za prenočitev izkoristijo vavčer. V minulih letih je bilo sicer slovenskih gostov 70 odstotkov, tujih pa 30. A Tomašić v novi strukturi gostov ne vidi težav:

Sicer pa morajo tudi v Termah Dobrna upoštevati priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Poleg razkuževanja površin in uporabe zaščitnih mask, morajo na bazenu in v savnah zagotoviti manj obiskovalcev kot v normalnem času. Zato so njihove kopalne kapacitete za zdaj odprte le za hotelske goste. Tomašić pri tem pojasnjuje:

Izgube letos še ne bodo mogli nadoknaditi
Sicer pa so Terme Dobrna v času zaprtja zaradi epidemije covida-19 zabeležile več kot 90-odstotni izpad dohodka, česar po Tomašićevem mnenju letos še ne bodo mogli nadoknaditi:

So pa čas epidemije izkoristili tudi za naložbe. Končali so že prenovo bazenov, savne in namestitvenih zmogljivosti, ki so jih načrtovali za letošnje leto. Goste je že sprejela prenovljena Vila Higiea, kmalu jih bo še butični hotel.

Računajo na odgovorno vedenje vseh
Pred jesenskimi meseci pa v Termah Dobrna upajo predvsem, da se bo vsak držal preventivnih ukrepov, s čimer bi se lahko izognili ponovnemu obsežnemu zapiranju in ustavljanju javnega življenja:

Tomašić ob tem pravi, da njihovi gostje priporočilom sledijo zelo dosledno. (TMG)