februar 19, 2019

Thermana Laško ob 165-letnici tudi z novostmi

Družba Thermana Laško letos obeležuje 165-letnico delovanja. Leto 2019 bo tako praznično, a tudi delovno. Potem, ko se že lahko pohvalijo s kar nekaj pridobitvami, so minuli mesec začeli še celovito prenovo Zdravilišča Laško.

Letošnje leto bo za Thermano Laško praznično. (Foto: Thermana Laško)

Kako je minilo lansko leto?
Lansko leto je bilo, podobno kot v številnih slovenskih zdraviliščih, tudi za Thermano Laško uspešno. Ustvarili so 187.210 nočitev. Beležili so rast na vseh programih, domače nočitve so narasle za 3 odstotke, tuje nočitve pa za 6 odstotkov v primerjavi z letom poprej. Našteli so preko 210.000 kopalcev, opravljenih pa je bilo preko 27.000 wellness storitev. Celotni prihodki družbe, ki zaposluje 480 ljudi, so znašali 22,6 milijona evrov, čisti dobiček pa 1,7 milijona evrov. Družba še vedno sledi pogojem, postavljenim v načrtu finančnega prestrukturiranja, ki jo po uspešno prestani prisilni poravnavi zavezuje do leta 2023.

Praznično 2019
Potem ko je novi kompleks Thermana Park lani praznoval 10. obletnico, bo tudi letošnje leto v znamenju praznovanj. Maja bodo na različne načine zabeleželi pot, prehojeno v 165 letih. Bo pa 2019 vsekakor delovno leto. Prejšnji mesec so začeli celovito prenovo Zdravilišča Laško, s katero bodo v naslednjih letih pridobili sodoben Center za zdravstveno rehabilitacijo. Projekt bodo uresničevali v več fazah. Vodja marketinga v Thermani Laško Nina Pader Topole:

V drugi fazi bodo obnovili celoten kopališki del ter uredili manjši savna center. V letih 2020 in 2021 sledi še tretja faza, ki bo obsegala prenovo terapevtskega dela v prvem nadstropju zdravilišča.

Thermana Laško kot raziskovalna organizacija
Od konca lanskega leta je Thermana Laško na Javni agenciji za raziskovalno dejavnosti (ARRS) vpisana med raziskovalne organizacije. Naloga raziskovalne skupine je razvoj inovativnih metod zdraviliškega zdravljenja travmatoloških, ortopedskih in nevroloških bolnikov. V prvi fazi bo razvojno-raziskovalni projekt usmerjen na področje rehabilitacije po poškodbi kolka, s pristopom k čim zgodnejši rehabilitaciji, s katerim bi dosegli hitrejšo in kakovostnejšo mobilizacijo poškodovancev, hitrejši in krajši čas rehabilitacije do čim boljše povrnitve k predpoškodbenim aktivnostim in čim manjši pojav zapletov pri populaciji, izpostavljeni tovrstnim poškodbam. 

Ponosni na Negovalno oazo
Pod okriljem Thermane Laško deluje Dom starejših Laško, kjer so se prejšnji teden razveselili pomembne novosti. Gre za Negovalno oazo, namenjeno osebam z demenco v zadnjem stadiju. Ponosni so, da so eden redkih izvajalcev storitev institucionalnega varstva starejših v Sloveniji, ki stanovalcem z močno napredovalo demenco lahko ponudijo višjo kakovost bivanja in jim zagotovijo sodoben pristop dela. O novi pridobitvi smo že poročali, preberite TUKAJ. (NS)