april 12, 2019

To zimo na Rogli več smučarjev kot lani

Na Rogli so z zimsko turistično sezono zadovoljni, saj so gostili približno 4 odstotke več smučarjev kot zimo prej. V 126 dneh so jih našteli skoraj 210 tisoč. Prevladovali so domači ljubitelji zimskih radosti, med tujci pa je bilo največ Hrvatov in Madžarov, prihajajo tudi Avstrijci in Nemci.

Od prvega decembra lani do 5. aprila letos je na progah Rogle smučalo nekaj manj kot 210 tisoč gostov, največ ob sončnih februarskih koncih tedna. (Foto: Unitur)

Ugodno vreme, kakovostna ponudba, pester prireditveni utrip
Medtem, ko se je število smučarjev to zimo v primerjavi z lansko nekoliko povečalo, pa je število turističnih nočitev ostalo primerljivo z lanskim. Od začetka decembra lani do konca marca letos so na Rogli in v Termah Zreče zabeležili 99.545 nočitev, to pomeni, da so bili v tem času v povprečju 80-odstotno zasedeni. Delež tujih gostov se je povečal za 6 odstotkov. Po besedah izvršne direktorice Uniturja Barbare Soršak je razlogov za dobro zimsko sezono več:

Med drugim so gostili več mednarodnih tekmovanj in dogodkov. Najodmevnejša sta bila FIS Svetovni pokal v deskanju na snegu v paralelnem veleslalomu in FIS Mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu. Zima je na Rogli prav tako postregla z nekaj novostmi. Hotel Rogla je bil namreč deležen celovite prenove, o čemer smo pisali TUKAJ, v otroškem snežnem parku so izboljšali pogoje za učenje snežnih športov, gostom so omogočili zabavo ob večernem sankanju, nova sta tudi parkirišče za avtodome ter avtomatski sistem Wintersteiger za urejanje smuči, ki predstavlja trenutno najsodobnejšo tehnologijo za urejanje rekreativnih in tekmovalnih smuči. (BF)