oktober 17, 2022

Trgovčevo življenje na knjižnih policah

Življenjska zgodba najuspešnejšega slovenskega trgovca Franca Jagra odslej zapisana v knjigi

Življenjska zgodba trgovca Franca Jagra, ustanovitelja trgovin Jager, je prelita v pisano besedo. Biografijo je zapisala Petra Škarja, izdala pa Založba 5ka.

Avtorica biografije Petra Škarja in Franc Jager.

Knjigo FRANC JAGER - zgodba najuspešnejšega slovenskega trgovca so uradno predstavili to soboto v slatinskem Aninem dvoru. Obiskovalci so prisluhnili poti podjetnika, za katerega je sprva kazalo, da bo ostal brez izobrazbe in kmetoval na domačiji. Kolesje usode se je zavrtelo drugače in pot iznajdljivosti je Franca Jagra pripeljala na trgovsko pot, po več desetletjih trdega dela pa celo med najuspešnejše v branži. 

Na 276 strani ujeto življenje je avtorica knjige Petra Škarja, Založba 5KA, opisala kot "Inspirativno zgodbo, kako lahko z delavnimi rokami, strastjo po ustvarjanju in pravimi vrednotami preprost kmečki fant iz majhne slovenske vasice zgradi svoje sanje. Je trgovec po duši, kmet po poreklu in gradbinec v prostem času". 
Franc Jager je uspešno trgovsko podjetje Trgovine Jager, ki ma danes več kot 800 zaposlenih in velja za eno največjih in najuspešnejših privatnih slovenskih podjetij, pred leti sicer predal v roke svojih treh sinov, a je še vedno poslovno aktiven. »Vse je v gibanju. Dokler se gibamo, živimo. Torej gibajmo, ustvarjajmo,« pravi Franc Jager, ki mu ne manjka življenjske energije in vedno novih poslovnih idej. 
Njegovo življenje smo odstrli tudi v eni od oddaj Nedeljsko srečanje na Štajerskem valu, ki mu lahko prisluhnete TUKAJ. Knjigo FRANC JAGER - zgodba najuspešnejšega slovenskega trgovca pa lahko virtulano prelistate in naročite pri Založbi 5ka. (ViP)

Knjiga FRANC JAGER - zgodba najuspešnejšega slovenskega trgovca se bere kot zgodba slovenske izvedbe ameriških sanj in dokazuje, da se da praktično iz ničesar s trdim in predanim delom ustvariti izredno uspešno podjetniško zgodbo.