december 10, 2019

Tudi Unitur noče vetrnih elektrarn na Rogli

Že nekaj časa v Zrečah razburjajo načrti slatinskega podjetja Stiria Invest, ki želi na Rogli postaviti 15 vetrnih elektrarn. Še vedno mu nasprotujejo tako na zreški občini kot v podjetju Unitur.

Tudi na Uniturju menijo, da bi vetrnice skazile naravo na Rogli. (Foto: Pixabay, fotografija je simbolična)

Minuli teden je investitor Stiria Invest iz Rogaške Slatine v občini Zreče predstavil svoje načrte za Polje vetrnih elektrarn Mislinja. 15 vetrnic naj bi postavili na Zreškem Pohorju, v občinah Zreče, Mislinja in Slovenska Bistrica. Razporedili naj bi jih severno od ceste ob hotelih na Rogli, proti Pesku in Lovrenčkim jezerom.

V Uniturju, ki razpolaga s turistično infrastrukturo na Rogli, tudi po predstavitvi naložbi niso naklonjeni. Direktorica Barbara Soršak je za naš radio povedala:

Tudi na občini so proti
Neomajni ostajajo tudi na občini. Župan Boris Podvršnik na načrte pridobivanja bolj zelene energije blizu turističnega dela Pohorja odgovarja:

Ob tem pa Franc Sajko iz Stirie Invest poudarja, da je projekt še v fazi raziskovanja. Pričakuje, da bo več jasnega po njegovem jutrišnjem sestanku na okoljskem ministrstvu. (TMG)

 

POVEZANI PRISPEVKI:

Na Zreškem Pohorju ne želijo vetrnih elektrarn