maj 5, 2020

Drugačna pomlad tudi za celjski Citycenter

Pomladni čas je v celjskem nakupovalnem središču Citycenter poleg veselega decembra najživahnejši del leta. Običajno jo popestrijo številni dogodki, s katerimi obeležijo obletnico delovanja. Tokrat praznovanja ne bo, so pa veseli, da vrata postopoma odpira vedno več trgovin in da se tudi k njim vrača življenje.

Tudi na hodnike Citycentra Celje se počasi vrača življenje. (Foto: Radio Štajerski val)

Običajno odprtih 92 trgovin in lokalov, trenutno 23
Minula dva meseca so bili običajno polni hodniki nakupovalnega središča Citycenter Celje bolj prazni. Center managerka Darja Lesjak pravi:



S postopnim rahljanjem vladnih ukrepov tudi pri njih vsak teden vrata odpira več trgovin:



Od včerajšnjega ponedeljka so odprte tudi terase lokalov. (Foto: FB CCC)

In kdaj pričakujejo, da bodo zadihali s polnimi ljuči?



Varnost in upoštevanje ukrepov na prvem mestu
Ob obisku nakupovalnega središča sicer, kot drugod, veljajo posebni preventivni in zaščitni ukrepi. Lesjakova pravi:



V običajnih razmerah je v Citycentru Celje odprtih 92 trgovin in lokalov, na začetku epidemije jih je bilo zgolj 5. Epidemija bo tako zagotovo vplivala na letošnje poslovanje in končno število obiskovalcev.



Pomlad je v Citycentru Celje rezervirana za praznovanje obletnice delovanja, ko se zvrstijo številni dogodki, denimo tradicionalna modna revija. Letos, ko obeležujejo 14-letnico, tega zaradi epidemije novega koronavirusa ne bo. »Vse bo odvisno od nadaljnjega rahljanja vladnih ukrepov, temu bomo prilagajali tudi naše aktivnosti. Zaenkrat večjih dogodkov ne načrtujemo, popolnoma se bomo ravnali po tem kar bo dovoljeno z odloki,« še pravi Lesjakova. (NS)