julij 24, 2020

Tudi žalska fontana piv se prilagaja novi realnosti

Peta sezona Fontane piv Zeleno zlato, ki je pipe dvignila z dvomesečno zamudo, je drugačna, kot so bile minule. Tudi žalski turistični paradni konj se prilagaja novim razmeram, ki so posledica pandemije covida-19. Stalnica je postalo upoštevanje zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa, nekoliko se je spremenila tudi struktura obiskovalcev.

To sezono pri žalski fontani beležijo večinoma slovenske goste. (Foto: FB Fontana piv Zeleno zlato)

Letos kar 90 odstotkov slovenskih obiskovalcev
Fontana piv Zeleno zlato je letos pipe dvignila z dvomesečno zamudo, in sicer 9. maja na dan zmage. Kot je za naš radio povedal direktor Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec Boštjan Štrajhar, so takrat dejali, da je odprtje fontane simbolična zmaga nad koronavirusom, pa vendar smo, kot pravi, od te zmage še kar daleč. Razlaga:

Nekoliko se je, kot pravi Štrajhar, spremenila tudi struktura obiskovalcev:

V Žalcu so morali zaradi situacije povezane z novim koronavirusom precej oklestiti tudi program dogodkov in prireditev, v juliju jim nekoliko nagaja še vreme.

Konec avgusta med drugim prinaša še tradicionalno prireditev Pohod po hmeljskih poteh, za katero Štrajhar verjame, da bo, ker je v naravi, tudi letos dobro obiskana. Sicer pa si lahko podrobnejši program dogajanja pri žalski Fontani piv ogledate TUKAJ. (NS)