november 15, 2022

Kateri naši kraji so najbolj gostoljubni?

Laško v teh dneh gosti Dneve slovenskega turizma, največji strokovni dogodek na področju turizma. Sinočnji večer je bil med drugim v znamenju podelitve priznanj akcije »Moja dežela – lepa in gostoljubna«. Med zmagovalci so tudi naši kraji.

Turistična destinacija Rogla-Pohorje se lahko pohvali s štirimi priznanji v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna. (Foto: TIC Slovenske Konjice)

Akcijo »Moja dežela – lepa in gostoljubna« pripravlja Turistična zveza Slovenije. Nagrajuje v več kategorijah Kraje je ocenjevala strokovna komisija, del tekmovanja pa je tudi spletno glasovanje.

V kategoriji zdraviliških krajev je prvo mesto, trako po oceni strokovne komisije kot v spletnem glasovanju, osvojil Podčetrtek, na drugo se je uvrstila Rogaška Slatina, na tretje pa Dobrna. V Podčetrtek je šlo tudi tretje mesto v kategoriji glamping – osvojil ga je Glamping Olimia Adria Village Term Olimia. Po prejemu priznanj smo se pogovarjali z direktorjem Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje Boštjanom Misjo:


Predstavniki Podčetrtka z gospodarskim ministrom Matjažem Hanom. (Foto: Visit Podčetrtek)

Kar štiri priznanja so šla v destinacijo Rogla Pohorje. Klimatsko letovišče Rogla je zmagalo med izletniškimi točkami, na tretje mesto v tej kategoriji pa se je uvrstila Žička kartuzija. Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je najboljša tematska pot v Sloveniji. Slovenske Konjice, ki so tekmovale v kategoriji srednjih mest, pa so osvojile 3. mesto. O tem, kaj jim pomenijo priznanja smo se pogovarjali s Tjašo Kangler, vodjo TIC-a Slovenske Konjice:




Celjani so v Laškem dobili tri priznanja. (Foto: MCC)

Med večjimi mesti je bilo med nominiranci Celje, ki je zasedlo 2. mesto, hostel Celjskega mladinskega centra pa je zmagal v kategoriji mladinskih prenočišč. Mestna občini Celje je dobila še posebno priznanje za digitalizacijo v turizmu, za prizadevno delo na mobilni aplikaciji Slovenski turistični vodnik. (AD, NS)