december 1, 2021

V zdraviliščih pozdravljajo podaljšanje turističnih bonov

Vlada načrtuje podaljšanje veljavnosti turističnih bonov do konca junija prihodnje leto. Doslej je bilo unovčenih dobri dve tretjini starih in polovica novih turističnih bonov. V Termah Olimia, Thermani Laško in Atlantida Boutique hotelu v Rogaški Slatini podaljšanje bonov podpirajo, saj bodo tudi v prihodnjih mesecih zaradi epidemioloških razmer najbolj odvisni od domačih gostov.

S pomočjo bodonov so v Atlantida Boutique hotelu v Rogaški Slatini zaznali hitrejše okrevanje in zagon turizma po dolgem zaprtju, hkrati so jim boni omogočili obdržanje zaposlenih. (Foto: Atlantida Boutique hotel)

Terme Olimia: boni omogočili zagon turizma
S podaljšanjem letošnjih in lanskih bonov do 30. junija prihodnje leto želi vlada preprečiti množično obiskovanje turističnih destinacij in gostinskih lokalov ter prispevati k zmanjševanju števila okužb s koronavirusom. Prav tako pa želi spodbudili povpraševanje domačih gostov v prvi polovici prihodnjega leta. V Termah Olimia, kjer gostje koristijo tako lanske kot letošnje turistične bone, odločitev vlade podpirajo, saj jim bo podaljšanje bonov omogočilo lažji vstop v novo leto in bolj enostavno poslovanje v prvih mesecih prihodnjega leta, razlaga prokurist Vasja Čretnik.


Podaljšanje turističnih bonov v Termah Olimia podpirajo tudi zato, ker bodo zaradi zaostrovanja epidemioloških ukrepov v sosednjih državah tudi v prihodnjih mesecih bolj odvisni od domačih gostov.V Podčetrtku bodo tudi v prihodnjih mesecih prevladovali domači gosti, rezervacij tujih gostov je manj kot v časih pred epidemijo. (Foto: Terme Olimia)

Thermana Laško: zaradi bonov dodatne rezervacije
Da je vladna poteza podaljšanja turističnih bonov dobra ocenjujejo tudi Thermani Laško, kjer so jim boni v času koronakrize precej olajšali poslovanje. "Upoštevajoč znesek turističnih bonov, ki je ostal še neporabljen, odločitev vlade v družbi Termana Laško pozdravljamo. Menimo, da se tako lahko gostje lažje organizirajo, se razporedijo za bivanje skozi daljše časovno obdobje. Če pa upoštevamo še trenutno epidemiološko sliko, ki je trenutno zahtevna, tudi iz tega zornega kota to odločitev podpiramo," pravi Nina Pader Topole in dodaja, da so v Termani Laško trenutno zadovoljni z obiskom, dobri pa so tudi obeti za prihodnje mesece.

V Termani Laško so trenutno zadovoljni z obiskom, dobri so tudi obeti za prihodnje mesece. (Foto: Thermana Laško)

Atlantida Boutique hotel: boni preprečili odpuščanja
Turistične bone, lanskoletne in tudi letošnje, kot pomoč turizmu pri odpravi negativnih posledic epidemije COVID-19 pozdravljajo tudi v Atlantida Boutique hotelu v Rogaški Slatini, saj so po besedah vodje marketinga Mojce Korpar dejansko upravičili svoj namen. "Z njihovo pomočjo smo v našem hotelu zaznali hitrejše okrevanje in zagon turizma po dolgem zaprtju in hkrati so nam omogočili obdržanje zaposlenih. Podaljšanje še v leto 2022 nam bo nadomestilo izgubo tujega trga, zadovoljuje pa nas predvsem dejstvo, da nismo tipična poletna destinacija, temveč ravno jesenska in zimska, zato je to podaljšanje za naš hotel dobrodošlo," pojasnjuje Korparjeva. (SP)