februar 12, 2021

V Arnovskem gozdu pripravljajo prostor za nove investitorje

Tudi letos bo v občini Žalec naložbeno pestro. Pred dnevi so zavihali rokave in podpisali pogodbo o izgradnji komunalne infrastrukture, s katero uresničujejo načrt širitve poslovne cone Arnovski gozd v Arji vasi. Gradilo bo slatinsko podjetje KIT-AK.

Pogodbo z izvajalcem del v poslovni coni Arnovski gozd 3, slatinskim podjetjem KIT-AK, je žalski župan Janko Kos podpisal pred dnevi. (Foto: Občina Žalec)

Poslovna cona tik ob avtocesti v Arji vasi bo dobila tretji del, povečala se bo za slabih 11 hektarjev, širi pa se proti zahodu. Župan občine Žalec Janko Kos razlaga:



Pogodbo o nameri so že podpisali z 9 oziroma 10 investitorji, potencialno pa se jih za prostor v coni Arnovski gozd 3 zanima okoli 15. V novo nastajajočem delu bo približno 8 hektarjev in pol, namenjenih gradnji poslovnih objektov. Komunalno infrastrukturo naj bi izvajalec del, slatinsko podjetje KIT-AK, začelo graditi sredi leta, predvidoma julija. Po besedah župana Janka Kosa je skupna vrednost projekta po investicijskem načrtu slabe tri milijone evrov. Pričakujejo, da bo slaba dva milijona evrov sofinanciralo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo na podlagi dogovora za razvoj regij. Kos o naložbi še pravi:



„Nov uvoz oziroma izvoz z avtoceste v Arji vasi bo še en kamenček pri razvoju, ne samo Žalca, pač pa celotne regije in Slovenije,“ zaključi Kos. (NS)