maj 28, 2021

V Celjskem sejmu optimistično v sejemsko jesen

S tem tednom so se, pod določenimi pogoji, sprostili tudi ukrepi v sejemskih dejavnosti. Preverili smo, kaj na to pravijo v družbi Celjski sejem, kjer se te dni pospešeno pripravljajo na septembrski sejem MOS.

53. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti na Celjskem sejmišču načrtujejo med 15. in 19. septembrom. (Foto: Radio Štajerski val)

Po letu in pol popolne prepovedi izvajanja sejemskih dogodkov, se v družbi Celjski sejem jeseni vračajo s 53. Mednarodnim sejmom obrti in podjetnosti, ki bo med 15. in 19. septembrom. Sejemska dejavnost je po sprostitvi ukrepov dovoljena pod določenimi pogoji. Trenutno veljavni so, da se morajo zaposleni redno testirati, v notranjosti pa za obiskovalce velja pogoj PCT - torej preboleli, cepljeni, testirani. Ob tem morajo organizatorji zagotoviti enosmerno gibanje obiskovalcev, število oseb pa je omejeno na 10 kvadratnih metrov na posameznega obiskovalca. Kako sprostitev ukrepov komentirajo v družbi Celjski sejem, smo povprašali izvršnega direktorja Roberta Otorepca:

Bo pa organizacija sejma precejšnji logistični zalogaj:

Glede razstavljavcev pa Otorepec pravi, da so odzivi še mešani, razlaga:

53. MOS bo tudi letos razdeljen na pet področij – MOS Dom, MOS Turizem, MOS Tehnika, MOS B2B in MOS Plus. Ključna sprememba pa je povezana z vsebinsko dopolnitvijo vseh petih segmentov. Kot pravijo v družbi Celjski sejem se MOS Dom poleg ponudnikov za gradnjo in obnovo doma odpira tudi za podjetja in institucije, ki ponujajo trajnostne energetske rešitve. MOS Turizem bo ohranil tradicijo predstavitve najnovejših trendov v kampingu in karavaningu, dodaja pa ponudnike s področij trajnostnega in zelenega turizma ter kulinarike. MOS Tehnika ostaja zvest predstavitvi ponudnikov z opremo in orodji za domače mojstre in podjetja, letos pa se temu dodaja še do okolja prijazna tehnologija. MOS B2B predstavlja poslovne storitve in priložnosti doma in v tujini. Letos mu bodo dodali še področje, ki bo predvsem podjetjem na enem mestu nudilo informacije, kakšni ukrepi so predvideni za zeleno, digitalno in odporno okrevanje gospodarstva. MOS Plus se kot segment, ki ohranja tradicionalno sejemsko nostalgijo z izdelki široke potrošnje, širi z dodatnim razstavnim programom eMobilnosti. Tudi letošnji Mednarodni sejem obrti in podjetnosti bo imel državo partnerico, in sicer Madžarsko. Ta se bo predstavljala v posebnem paviljonu pri glavnem vhodu na sejmišče. „Dogajanje bo obsegalo predstavitev madžarskih običajev, lokalne kulinarike in predstavitev različnih ponudnikov. Prav tako se bodo v okviru MOS-a srečali visoki slovenski in madžarski funkcionarji, kar bo še dodatno okrepilo diplomatsko vez med državama. Med drugim je svojo prisotnost v okviru uradne otvoritve letošnjega MOS-a že potrdil predsednik vlade, Janez Janša,“ so zapisali v sporočilu za javnost. V Celjskem sejmu ob tem poudarjajo, da bodo, kot doslej, posebno pozornost namenili varnosti razstavljavcev in obiskovalcev, ter upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov v boju proti epidemiji covida-19. (NS)