april 9, 2018

V dvorcu Trebnik znova naravna kozmetika

Priljubljeni izdelki naravne kozmetike blagovne znamke Dvorec Trebnik bodo znova naprodaj. V konjiškem dvorcu Trebnik jih je vrsto let izdelovalo Mercatorjevo invalidsko podjetje, ki je proizvodnjo opustilo. Še ta mesec jo bo ponovno zagnala konjiška podjetnica Julija Sojč. 

Kmalu boste lahko znova zahajali v dvorec Trebnik ob vznožju Konjiške gore po naravno negovalno kozmetiko iz najrazličnejših zelišč.

Proizvodnja bo postopna, tudi nove zaposlitve
V preteklih letih so se izdelki naravne negovalne kozmetike iz zelišče pod blagovno znamko Trebnik uspešno uveljavili na tržišču. Konec lanskega decembra pa je Mercatorjevo invalidsko podjetje proizvodnjo zaključilo in se preusmerilo v pripravo sendvičev. Dvajset zaposlenih se je iz prostorov dvorca Trebnik preselilo na drugi konec mesta, v prostorih Trebnika, ki je v lasti konjiške občine, pa bo predvidoma v sredini aprila proizvodnjo ponovno zagnala Konjičanka Julija Sojič. "Začeli bomo z nekaterimi izdelki, ki jih potrošniki že poznajo, postopoma bomo dodajali nove. Vse pod skupno blagovno znamko Dvorec Trebnik.  Na voljo bodo v prodajalnici v dvorcu Trebnik in kasneje tudi na spletni strani," pojasnjuje Sojičeva, ki ji okolje Trebnika ni tuje, saj ima v prenovljenem delu kompleksa že dobro leto terapevtsko - lepotni center Svetlobni dotik. Pri zagonu proizvodnje ji bodo najprej pomagali člani njene družine, kasneje pa namerava zaposliti nekaj sodelavcev. Koliko in kdaj, bo znano, ko bo videla, kako uspešni bodo pri prodaji kozmetike. (BF)