avgust 25, 2020

V naših krajih največ bonov v Podčetrtek, Zreče in Laško

Od 19. junija do 23. avgusta je bilo unovčenih več kot pol milijona turističnih bonov v skupni vrednosti skoraj 70 milijonov evrov. V naših krajih so največ bonov sprejeli v občinah Podčetrtek, Zreče in Laško. Noben bon pa še ni bil unovčen v občini Dobje.

Turizem Podčetrtka temelji na zdraviliškem turizmu, paradni kon so Terme Olimia, a ponudnikov nastanitev je še zelo veliko. Na fotografiji središče Podčetrtka. (Foto: FB Visit Podčetrtek)

Po podatkih Finančne uprave Republike Slovenije je bilo od uveljavitve bonov do 23. avgusta, torej v dobrih dveh mesecih, v celotni državi unovčenih 511.554 turističnih bonov v skupni vrednosti skoraj 69,8 milijona evrov. V našem delu države so daleč največ bonov sprejeli v občini Podčetrtek, več kot 19.000, njihova skupna vrednost znaša več kot 2,7 milijona evrov. Dobrih 11.000 bonov so državljani unovčili v občini Zreče, skoraj 10.000 pa v turističnih nastanitvah v občini Laško. Iz podatkov Finančne uprave še razvidno, da nobenega bona doslej ni bilo unovčenega v eni najmanjših občin, občini Dobje.

Prilagamo seznam s številkami unovčenih bonov in njihovo vrednostjo za nekatere občine v Savinjski in Podravski regiji: 

Vir: FURS
Podatke za ostale občine najdeš TUKAJ. (AD)