marec 26, 2020

V OZS Celje zadovoljni z odzivnostjo vlade, a pričakujejo še več

Vlada je v torek predstavila prvi sveženj načrtovanih ukrepov za blaženje finančnih posledic epidemije koronavirusa. Več ukrepov je predvidenih za pomoč gospodarstvu. Predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje Miran Gracer jih pozdravlja, je pa vlada, kot pravi, pozabila na ukrepe v povezavi z dohodnino.

Gracer tiste podjetnike, ki so zdravi in ki imajo delo, poziva, naj delajo, a pri tem poskrbijo za varnost. (Foto: Pixabay)

Vlada je pripravila številne predloge, kako pomagati tako posameznikom kot gospodarstvu. O njih smo že podrobneje pisali, preberite TUKAJ. Podjetjem bo med drugim pomagala tako, da bo za delavce, ki so na čakanju, država plačala vse prispevke, nadomestila za bolniške odsotnosti bo prevzela zdravstvena zavarovalnica. Samozaposleni, ki jih je kriza močno prizadela, bodo na primer upravičeni do mesečnega temeljnega dohodka v višini 70 odstotkov neto minimalne plače, odpisali jim bodo prispevke. Kako komentira predloge, smo povprašali predsednika Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje Mirana Gracerja:

Sploh samozaposleni so zdaj, kot pravi, lahko bolj mirni:

Sicer pa na celjsko zbornico v času krize ob koronavirusu prejemajo precej klicev svojih članov:

 

Je pa treba pri tem, kot še poudarja Miran Gracer, seveda treba upoštevati vse varnostne ukrepe in v prvi vrsti poskrbeti za svoje zdravje in zdravje zaposlenih ter strank. (AD)