februar 4, 2020

V Slovenski Bistrici šolanje zaključujejo prvi metalurgi

Na Srednji šoli Slovenska Bistrica bo letos šolanje zaključila prva generacija programa metalurški tehnik. Štiriletni tehnični program mladim omogoča šolanje in zanesljivo zaposlitev v lokalnem okolju. Za novo šolsko leto je razpisanih 28 vpisnih mest, pripravljajo se že na informativna dneva.

V Slovenski Bistrici zagotavljajo, da je poklic metalurški tehnik poklic prihodnosti. (Foto: SŠSB)

Program metalurški tehnik so na Srednji šoli Slovenska Bistrica po dvajsetletni prekinitvi znova uvedli leta 2016. Z njim so zapolnili vrzel na tem strokovnem področju. Iva Pučnik Ozimič, ravnateljica Srednje šole Slovenska Bistrica:



Šola tesno sodeluje tudi z lokalnim gospodarstvom. Skupina Impol pri programu metalurški tehnik sodeluje s praktičnim usposabljanjem in pomaga pri specialni opremi za pouk. Kot pravi Nina Potočnik, direktorica Kadringa, bodo tudi letos na voljo štipendije:



In zakaj se je za program metalurški tehnik odločil dijak 3. letnika Vid Hrovat?

Srednja šola Slovenska Bistrica bo program metalurški tehnik podrobneje prestavila na informativnih dneh, ki bosta 14. februarja, ob 9. ali ob 15. uri, ter 15. februarja ob 9. uri. Devetošolci bodo poklice metalurgije lahko podrobneje spoznali tudi 5. marca ob 16. uri v podjetju Impol. (TA)