november 27, 2018

V slovenskih podjetjih dan odprtih vrat za mlade

Več kot 140 slovenskih podjetij bo v četrtek na široko odprlo vrata mladim. Pridružujejo se Dnevu odprtih vrat slovenskega gospodarstva, na katerem jim bodo v praksi skušali prikazati svoje delo in poklice. S tem jim želijo olajšati odločitev, kje nadaljevati šolanje. Sodelujejo tudi podjetja iz naših krajev.

Dnevu odprtih vrat slovenskega gospodarstva se pridružujeta tudi steklarni v Rogaški Slatini in Hrastniku. (Fotografija je simbolična.)

Iz prve roke
Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva že tretje leto organizira Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Zavodom za šolstvo in Zavodom za zaposlovanje. Letos bo 29. novembra, na njem pa bodo osnovnošolci in dijaki, pa tudi njihovi starši, lahko obiskali izbrano podjetje, kjer si bodo ogledali različna delovna mesta in spoznali različne poklice, ki jih opravljajo zaposleni v tem podjetju. Izkušnje preteklih dveh let po besedah vodje področja razvoja kadrov in izobraževanja na GZS Andreje Sever kažejo, da je dan odprtih vrat dobrodošel:

Mladi imajo po besedah Severjeve danes na voljo dovolj informacij, kljub temu pa si težko predstavljajo, kaj bodo s končano izobrazbo lahko res delali, da jih bo veselilo. V podjetjih bodo ugotavljali ravno to, pravi:

To bodo lahko v četrtek ugotavljali tudi v podjetjih v naših krajih. Dnevu odprtih vrat se med drugim pridružujejo zreški Unior, Steklarna Rogaška in velenjsko  Gorenje. Katera so še ostala podjetja, tudi drugod po Sloveniji, preverite na spletni strani www.odkrijsvojtalent.si . Na tem naslovu se lahko na dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva tudi prijavite. (NS)