januar 29, 2020

V Steklarni Rogaška bodo odpuščali

V Steklarni Rogaška se obetajo odpuščanja. Ukinili bodo do 200 delovnih mest. Pravijo, da želijo tako povečati učinkovitost lokalnega poslovanja in naložbe za večjo konkurenčnost ter s tem zaščititi samo jedro podjetja.

V Steklarni pravijo, da želijo z ukinitvami povečati učinkovitost. (Foto: Štajerski val)

Iz družbe Fiskars Group, ki je od leta 2015 lastnica Steklarne Rogaška, so danes sporočili, da bodo ukinili do 200 delovnih mest. »Ker se vedenje potrošnikov in trgovinsko okolje spreminjata, moramo izboljšati konkurenčnost poslovanja Rogaške in se usmeriti v trajnostno rast. Odločitve, ki smo jih sprejeli in jih objavljamo danes, so bile izredno težke, vendar menimo, da nam bodo pomagale povečati učinkovitost. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo zadevnim zaposlenim v prehodnem obdobju zagotovili ustrezno podporo,« pravi višji podpredsednik dobavne verige Mogens Hansen

V sporočilu za javnost so zapisali še, da so ti načrti del programa prestrukturiranja iz decembra 2019, njegov namen je zmanjšanje stroškov. V okviru programa bodo ovrednotili celotno dobavno in distribucijsko omrežje ter poiskali rešitve za izboljšanje učinkovitosti. S tem želijo, kot pravijo, zaščititi in podpreti samo jedra podjetja, zagotavljajo, da pa bodo še naprej ročno izdelovali izdelke visokega kakovostnega razreda. 

Prvi sindikalistv podjetju Stjepan Križnik nam je povedal, da napovedi odpuščanj ne želi komentirati pred jutrišnjim sestankom z vodstvom. (AD, TMG)