julij 21, 2020

Vinko But: Mlekarna Celeia izplavala iz rdečih številk

Mlekarna Celeia po dveh letih izgube letos znova posluje stabilno in pozitivno. Epidemija novega koronavirusa družbe ni posebej prizadela. Kljub racionalizaciji poslovanja, odpuščanj letos ne načrtujejo.

Vinko But je na direktorskem stolčku Mlekarne Celeia dobro leto, pred tem je 18 let uspešno vodil Kmetijsko zadrugo Šmarje. (Foto: Radio Štajerski val)

Zmanjšali stroške, povečali dodano vrednost
Mlekarna Celeia, ki jo dobro leto dni vodi direktor Vinko But, je po dveh letih izplavala iz rdečih številk. Družba se je v drugi polovici lanskega leta osredotočila na tri ključne cilje: zmanjševanje vseh vrst stroškov, povečevanje prihodkov in dodane vrednosti ter strateški razvoj. Skupaj s sodelavci so uspeli doseči pozitivno poslovanje, z zadovoljstvom ugotavlja prvi mož druge največje slovenske mlekarne Vinko But:

Koronavirus trga mleka ni posebej prizadel
Trg mleka je v Sloveniji in širše trenutno razmeroma stabilen, ugotavlja Vinko But in ocenjuje, da epidemija novega koronavirusa družbe ni posebej prizadela: 

V Mlekarni Celeia, ki je v lasti 16 slovenskih zadrug, kljub racionalizaciji poslovanja letos odpuščanj ne načrtujejo. Kot je še napovedal But, bodo kmalu začeli nujno potrebno obnovo sirarne. Naložba je ocenjena na dobra dva milijona evrov. (SP)

PODOBNE VSEBINE:
Od koga je Mlekarna Celeia odkupila največ mleka?
Mlekarna Celeia išče novo vinsko kraljico
Mlekarna Celeia z izgubo, dodatnih odpuščanj ne bo