november 8, 2018

VOC Celje: Investiranje dobička se je izplačalo

Za podjetjem VOC Celje je še ena uspešna gradbena sezona, v kateri je pridobilo veliko novih poslov in precej vlagalo tudi v posodobitev opreme in strojev. Letošnje poslovno leto bo sklenilo z višjimi prihodki kot lani.

Eden večjih projektov za celjski VOC je bila obnova ceste Bistrica ob Sotli - Golobinjek. (Foto: VOC Celje)

Lani za naložbe več kot milijon evrov
Kot je na tradicionalni novinarski konferenci ob bližajočem se koncu leta povedal direktor podjetja VOC Celje Roman Moškotevc, so na področju prihodkov že dosegli lansko realizacijo, zato pričakujejo, da bodo ob koncu leta znašali okoli 40 milijonov evrov. Sicer pa je bila letošnja gradbena sezona zanje uspešna, saj so pridobili kar nekaj novih poslovnih priložnosti, tudi na račun vlaganj v opremo v minulih letih:

Za novo opremo, stroje in vozila so v lanskem letu namenili 1,3 milijona evrov. Ena najpomembnejših pridobitev je stroj za hladno reciklažo. Moškotevc razlaga:

VOC Celje sicer čez leto skrbi za okoli 1.500 kilometrov državnih in občinskih cest v celjski in koroški regiji. V času zimske sezone se število kilometrov poveča na dobrih 2.000, saj že obstoječim v tem delu leta dodajo še zimsko vzdrževanje v občinah Celje, Kozje, Štore, Podčetrtek, Šmarje pri Jelšah in letos na novo Vojnik. Vanj bo letos vključenih 11 cestnovzdrževalnih baz na Celjskem in Koroškem, kjer bo v 143 plužnih enot razporejenih 312 sodelavcev. (NS)