november 10, 2022

Vodarna Zgornja Bistrica je postala učni center

Komunala Slovenska Bistrica je v Vodarni Zgornja Bistrica uredila učni center. V njem širšo javnost ozaveščali o pomenu pitne vode in postopkih za njeno zagotavljanje.

Priprava pitne vode je zapleten postopek, ki ga boste lahko pobližje spoznali v novem učnem centru Komunale Slovenska Bistrica. To je le nekaj cevi, ki ga sestavljajo. (Foto: Štajerski val)

Vodarna Zgornja Bistrica je tik pred vstopom v Bistriški vintgar, zdaj je postala učni center. V njem bodo obiskovalcem predstavili celoten proces pridobivanja pitne vode ter njenega nadzora in transporta. Ob današnjem slovesnem odprtju je direktor Komunale Slovenska Bistrica Maksimiljan Tramšek dejal:

Učni center pa ne bo odprt le za šolska izobraževanja, obišče ga lahko kdorkoli, je pa nujna predhodna prijava. Idejna vidja projekta Jožica Dobaj ob tem razlaga:


Del sistema je viden skozi steklo v tleh učnega centra. (Foto: Štajerski val)

Komunala Slovenska Bistrica oskrbo s pitno vodo namreč zagotavlja za območje občin Slovenska Bistrica, Makole, Rače-Fram ter del občin Oplotnica in Kidričevo. Ureditev učnega centra je stala okoli 100.000 evrov, nekaj fotografij najdete v spodnji galeriji. (AD)

Galerija slik