december 2, 2021

VPOGLED: Glorija Lorenci: zdaj še bolj potrebujemo pravo novinarstvo

Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Razpon njenih vlog je izjemen in gre vse od dobre in občutljive poslušalke široke palete različnih intervjuvancev, pripovedovalcev in razlagalcev do raziskovalke in odkrivalke očem nevidnih in odrinjenih tem. Tako je Društvo novinarjev Slovenije med drugim zapisalo v obrazložitvi nagrade za življenjsko delo, ki jo je namenilo Gloriji Lorenci. (Foto: Andrej Petelinšek)

Rubriko Vpogled smo tokrat posvetili novinarstvu. Pogovarjali smo se z Glorijo Lorenci, novinarko časopisa Večer, ki ji je Društvo novinarjev Slovenije te dni namenilo nagrado čuvaj/watchdog za življenjsko delo. O njenih zgodbah, ki dajejo prostor resničnosti in ljudem, ki jih sicer ne bi našli na časopisnih straneh, o vlogi tradicionalnega novinarstva v družbi ter odnosu politike do novinarstva je med drugim tekla beseda. Vabljeni k poslušanju. (TMG)