september 8, 2022

VPOGLED: Kakšni so ukrepi za blažitev dražitve energentov?

Letošnja jesen prinaša kar nekaj negotovosti na področju energentov. Kako bo med kurilno sezono država gospodinjstvom pomagala blažiti vse višje cene elektrike in drugih energentov?

Energetski draginji smo posvetili tokratni Vpogled. (Foto: Pixabay)

Jesen obeta precej negotovosti zaradi vse dražjih energentov. Država je na tem področju sprejela že več ukrepov, tako za gospodarstvo kot za gospodinjstva. Med drugim so od prvega septembra do konca avgusta prihodnje leto zamejene cene elektrike, DDV na cene električne energije pa je nižji. Nižji je tudi DDV na področju daljinskega ogrevanja in cen lesa za kurjavo. Kakšne prihranke si lahko torej obetajo gospodinjstva, smo med drugim povprašali državno sekretarko na ministrstvu za infrastrukturo Tino Sršen. Pa tudi, kaj vlada načrtuje na področju kurilnega olja in lesne biomase ter ali lahko dodatne ukrepe, če bodo potrebni, pričakujemo tudi med kurilno sezono. Prisluhnite. Oddajo je pripravila Tina Murko Gajšek. 

Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.