december 16, 2021

VPOGLED: Med trgovci nepravična konkurenca

Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

V sekciji trgovcev na OZS opozarjajo, da so trgovine, ki poleg živil prodajajo še druge izdelke, v nekonkurenčni prednosti v primerjavi s specializiranimi trgovinami. (Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay)

December je za trgovce pregovorno najbolj pester in dobičkonosen mesec. Kljub temu, da je koronavirus krepko posegel v naša življenja, tega občutno ni spremenil. Je pa zelo močno posegel v trgovinsko dejavnost v ostalih mesecih. Neživilske trgovine so zaradi ukrepov morale za več mesecev zapreti vrata ali so lahko blago ponudile le podjetjem. Kot pravi predsednik sekcije trgovcev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Primož Černic, so sploh manjše in specializirane trgovce ukrepi precej zaznamovali, nekaterim grozi tudi, da bodo morali za vedno zapreti vrata svojih trgovin. Kaj pesti trgovce v tem času, kakšne rešitve predlagajo v zbornici, kako se trgovci ozivajo na daljše roke dobave in vse višje cene blaga ter kakšen je njihov letošnji december? Prisluhnite.