april 20, 2021

Za kolo Primoža Rogliča bodo skrbeli z Uniorjevim orodjem

Zreško podjetje Unior med drugim izdeluje specializirano ročno orodje za kolesarske delavnice. S tem programom je prisoten tudi v tekmovalnem kolesarstvu. Zdaj je sklenilo dolgoročno partnerstvo z ekipo Jumbo-Visma, za katero tekmuje slovenski šampion Primož Roglič.

Uniorjevo orodje med drugim uporabljajo tudi v profesionalni kolesarski ekipi Ineos. (Foto: Unior)

Unior je postal tehnični opremljevalec nizozemske profesionalne cestno kolesarske ekipe Jumbo-Visma. »Unior je s tem sodelovanjem samo še okrepil svojo prisotnost v profesionalnem kolesarstvu, saj je tudi uradni opremljevalec ekip Deceuninck - Quick-Step, Ineos Grenadiers, Movistar Team in Trek-Segafredo, orodje pa uporablja še vsaj pet drugih ekip iz serije UCI World Tour. Vsak poznavalec cestnega kolesarstva ve, kaj pomenijo ta imena in kateri tekmovalci vozijo v dresih omenjenih ekip, kar pomeni, da se s slovenskim orodjem pripravlja in vzdržuje kolesa, ki zmagujejo na praktično vseh največjih dirkah na svetu,« so ob sklenitvi partnerstva sporočili iz zreškega podjetja, ki svoje specializirano ročno orodje za kolesarske delavnice sicer izvaža v več kot 80 držav sveta.

Unior je zdaj sklenil še partnerstvo z ekipo Jumbo-Visma, ki tekmuje s kolesi Cervelo, za njo pa dirka tudi Primož Roglič. (Foto: Unior)

Unior ima sicer tudi lastno ekipo v gorskem kolesarstvu, s katero je v več kot desetletni zgodovini osvojil dirke za svetovni pokal in evropska prvenstva, v tej sezoni se ekipa imenuje Unior – Sinter. »Prisotnost Uniorja v gorskem kolesarstvu sicer ni omejena na tovarniško ekipo, ampak je podjetje tehnični partner večjega števila najboljših ekip,« pravijo. (AD)