februar 24, 2020

Zdravilišča zadovoljna z obiskom med zimskimi počitnicami

Zimske počitnice so se začele tudi za vzhodni del države. Preverili smo, koliko ljudi jih preživlja v slovenskih termah in zdraviliščih v naših krajih – Zrečah, Laškem in Podčetrtku.

V slovenskih zdraviliščih pravijo, da je obisk med zimskimi počitnicami dober. (Foto: Thermana Laško)

Večina slovenskih termalnih in zdraviliških središč je zasedena vsaj 80-odstotno, ugotavljajo v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč. Podobno je tudi v Termah Zreče, Thermani Laško in Termah Olimia.

V Zrečah največ Slovencev
Minuli teden, ko so bili na zimskih počitnicah učenci in dijaki zahodnega dela države, in ta teden, ko imajo počitnice učenci na vzhodu, so Terme Zreče zasedene okoli 95-odstotno. Gostje tam povprečno ostanejo štiri dni. Od kod je največ gostov pa direktorica Uniturja Barbara Soršak:

Sicer je med gosti iz tujine največ turistov iz Madžarske, sledijo ji Hrvaška, Avstrija, Češka, Italija in Nemčija. Tudi med tokratnimi počitnicami Unitur povezuje turistično dejavnost Term Zreče s smučišči na Rogli, kjer kljub mili zimi delujejo skoraj vse naprave.

V Termah Zreče prevladujejo slovenski gostje. (Foto: Terme Zreče)

V Thermani Laško največ Italijanov
Kot so za naš radio povedali v Thermani Laško so glede na oba počitniška tedna skupaj 68-odstotno zasedeni. Prvi teden je bila zasedenost sicer višja glede nočitev. Največ so njih ustvarili Italijani, sledijo Avstrijci, Slovenci in Srbi. Ta teden pričakujejo več dnevnih gostov. Nina Pader Topole, vodja odnosov z javnostmi pa ob tem pravi:

Zaradi počitnic in pustnega časa so poskrbeli tudi za dodatne animacije in pestro dogajanje, še dodaja Pader Topoletova.

V Podčetrtku najbolj priljubljena Termalija FAMILY FUN 
 V času zimskih počitnic so kapacitete v Termah Olimia zelo dobro obiskane. V prvem delu počitnic so bili okoli 90-odstotno zasedeni, medtem ko je v drugem delu počitnic zasedenost zaenkrat dobrih 80 %, saj imajo v tem času počitnice otroci iz vzhodnega dela države, ki so zaradi bližine bolj dnevni obiskovalci njihovih term. Med gosti je v Termah Olimia največ družin z otroci, med katerimi je največ zanimanja za Termalijo FAMILY FUN, ki je z vodnimi doživetji in zabavo za vse generacije še vedno najbolj popularna družinska destinacija. Med počitnicami so sicer poskrbeli še za posebej živahno animacijsko dogajanje, vse hotelskim gostom nudijo družinsko savnanje, novost pa je zvočno doživetje s tibetanskimi skledami skozi igro z zvoki za najmlajše obiskovalce. (TMG, SP, NS)

Počitnikarje v Termaliji FAMILY FUN čaka plezalna stena nad bazenom, 7D kino, interaktivna igralnica, bazen z mivko za najmlajše in številne druge atrakcije. (Foto: Radio Štajerski val)