julij 28, 2020

Zelena stavba na Glaziji pripravljena na vselitev

Zelena stavba ob Ljubljanski cesti na Glaziji, med Celjani poznana tudi pod imenom naša mala klinika, ki je več let propadala, bo v kratkem zaživela. Pred približno dvema letoma jo je kupilo celjsko podjetje VOC Ekologija, ki jo je temeljito prenovilo. Pred dnevi so opravili tehnični pregled, pričakujejo še uporabno dovoljenje.

Na Glaziji sta letos dve novosti, novo krožišče in prenovljena zelena stavba, ki je dolgo propadala. (Foto: Radio Štajerski val)

Stanovanja gredo za med
Zelena stavba ob garažni hiši na Glaziji, nasproti Policijske uprave Celje, je bila dolgo neugledna točka mesta. Podjetje Reparo, ki je kasneje pristalo v stečaju, jo je začelo graditi leta 2009, leta 2018 pa je objekt, zgrajen do četrte faze, kupilo celjsko podjetje VOC Ekologija, ki ga je sedaj temeljito obnovilo. Direktor Roman Moškotevc razlaga:



V poslovno-stanovanjskem objektu je 23 stanovanj, za približno polovico so interesenti že plačali varščino.

Stavba ima poleg pritličja še pet etaž. Del objekta je namenjen poslovni dejavnosti, ena etaža, kot je bilo predvideno, tudi za medicinsko dejavnost. Kako je z najemniki?



V zgornjih dveh etažah je 23 stanovanj. Zanimanje zanje je precejšnje. Za več kot polovico so, kot pravi Moškotevc, interesenti že položili varščino oziroma aro. (NS)