oktober 27, 2022

Zlata gazela 2022 podjetju Pišek – Vitli Krpan

Sinoči so v Cankarjevem domu razglasili 21. zlato gazelo Slovenije. Nagrado za najhitreje rastoče podjetje, ki jo podeljuje družba Dnevnik, je prejelo šmarsko podjetje Pišek – Vitli Krpan, eden najbolj priznanih proizvajalcev gozdarskih vitlov na svetu. Kipec jim je izročil predsednik republike Borut Pahor.

Naziv zlata gazela je šel v Šmarje pri Jelšah. (Foto: Pišek - Vitli Krpan)

Najboljši med šestimi regijskimi gazelami
V finalu za zlato gazelo 2022 je bilo šest podjetij, regijskih zmagovalcev, ob podjetju Pišek – Vitli Krpan iz Šmarja pri Jelšah, ki je savinjsko-zasavska gazela, so bila v konkurenci še podjetja Etrel z Grosuplja, Sodimex iz Cerknice, Status iz Metlike, Benko-tehna iz Puconcev in Nimrod iz Škofje Loke. Šmarčani so bili v finalu že lani in osvojili srebrno priznanje. Tokrat pa je šla v njihove roke gazela zlatega leska. V svetu gazele, ki odloča o prejemnikih priznanj so zapisali, da je podjetje Pišek - Vitli Krpan je eno najbolj prepoznavnih podjetij oziroma blagovnih znamk v dejavnosti gozdarske mehanizacije in da gre za podjetje, nenehno zazrto v prihodnost. Pišek – Vitli Krpan so v slovenskem gospodarstvu prisotni 30 let, imajo 246 sodelavcev, in so pomemben zaposlovalec.

Nenehno zazrti v prihodnost 
"Podjetje Pišek – Vitli Krpan je nenehno zazrto v prihodnost. Že 30 let in tudi danes, na pragu vstopa med velike družbe, jih vodi jasna vizija rasti. Za področje petih občin: Rogatec, Rogaška Slatina, Kozje, Šentjur in Šmarje pri Jelšah, so svetla podjetniška zvezda in pomemben zaposlovalec. S stalnim razvojem dokazujejo, da je z ´gazeljo miselnostjo´ tudi v manj ugodnih okoljih mogoče dosegati uspehe, pomembne za vso Slovenijo. Odgovornost za ljudi, delovna mesta in ustvarjanje dovolj visoke dodane vrednosti za dostojanstveno življenje razumejo kot svojo družbeno odgovornost," so ob razglasitvi zlate gazele zapisali v družbi Dnevnik. 

Priznanje srebrna gazela 2022 je šlo v podjetje Etrel, zmagovalcu osrednjeslovenske regije, bronasta gazela 2022 pa je postalo podjetje Status, gazela dolenjsko-posavske regije. (NS)

Bronasta, zlata in srebrna gazela leta 2022. (Foto: Bojan Velikonja za Dnevnik)