november 27, 2015

Have fun club že dve desetletji

Have fun club Gimnazije Celje center praznuje 20-letnico. V tem času so dijaki na oder postavili deset predstav v angleškem jeziku. Z njimi so gostovali tudi v tujini. Jubilej bodo nocoj, v petek, proslavili v Celjskem domu.

Utrinek iz letošnje predstave An ideal husband. (Foto: arhiv GCC)

Tudi plesni in glasbeni vložki
Prva predstava Have fun club-a je bila leta 1995, ko so dijaki Gimnazije Celje center odigrali predstavo The Secret Diary of Adrian Mole Aged 13 ¾. Bili so pred posebnim izzivom, saj je bila v angleškem jeziku. Kot tudi vseh naslednjih devet, ki so jih pripravili v prihodnjih dneh desetletjih. Predstave vseskozi spremlja strokovnost, veliko pozornosti posvečajo tako igri in besedilom kot scenografiji in kostumografiji ter splošnemu odrskemu vtisu. Pogosto dodajajo tudi plesne vložke in posebno, za predstave skomponirano glasbo.

Sodelovanje s številnimi strokovnjaki
»Have Fun Club mladim pomaga umsko in čustveno zoreti ter jih pripravlja na življenje odraslih, kjer, žal, ni več prostora za igro,« pravi mentorica gimnazijske gledališke skupine Karen Polimac Dobovišek. Dodaja, da so bile besedila pogosto izbrana kot odsev aktualnih dogajanj v družbi, lotevali pa so se tudi maturitetne literature. Od leta 1995 je Have fun club pripravil naslednje predstave: The Secret Diary of Adrian Mole Aged 13 ¾, Shakespeare`s Sonnets, Pygmalion, Antigone, The Great Gatsby, Look Back in Anger, The Curious Incident of the Dog in The Night Time, The Catcher in the Rye, The Diamond as Big as the Ritz in letošnjo An Ideal Husband. Pri predstavah so med drugim sodelovali legendarni bosanski igralec, režiser in mentor Zijah A. Sokolović, koreograf Miha Lampič, glasbenik Bojan Jurjevčič Jurki, igralec Blaž Šef in grafični oblikovalec Jože Domjan. Podrobnostim o Have fun club-u prisluhnite v spodnjem posnetku, S Karin Polimac Dobovišek se je pogovarjala Karmen Šemrl. (AD)

Datoteke

Karen Polimac Dobovišek o Have fun club-u