oktober 22, 2017

Hiša vin Emino z novim Pubecom

Hiša vin Emino se je tretje leto pridružila projektu PUBEC, s katerim štajerski vinarji promovirajo mlada vina. Skupen nastop na trgu se je izkazal za uspešnega, saj je za njihovo mlado vino Emino cuvee vse več zanimanja.

Matija Jagrič, vodja trženja, in Jure Grubar, enolog Hiše vin Emino.

S povezovanjem do večje prepoznavnosti
Blagovna znamka Pubec združuje 30 štajerskih vinarjev, pridelovalcev mladega vina. S skupnim nastopom želijo povečati prepoznavnost svojih mladih vin, hkrati pa povečati tudi prepoznavnost Štajerske kot vinske in turistične destinacije. "Rezultati so vzpodbudni. Vsak vinar ima svoje zaledje in isto blagovno znamko širimo vsi, kar pomeni tudi za prepoznavnost našega Pubeca, imenovanega Emino cuvee, zelo dobra poteza," razlaga vodja trženja v Hiši vin Emino Matija Jagrič in napoveduje, da bo njihovo mlado vino, označeno s posebno rumeno nalepko z metuljčkom, naprodaj od ponedeljka v Hiši vin Emino, trgovinah Kašča in nekaterih drugih trgovinah in gostinskih lokalih na Celjskem.

Kakšno je mlado vino Pubec?
Mlado vino je mirno vino, pridelano v Sloveniji, ki je lahko v prometu najprej 30 dni po trgatvi in najkasneje do 31. januarja leta, ki sledi letu trgatve. "Naš Pubec Emino cuvee je bela zvrst iz chardoneja, sauvignona in muškata, ki lepo odražajo živahnost in igrivost mladega vina," pojasnjuje Jagrič in dodaja, da se bo Hiša vin Emino skupaj z ostalimi štajerskimi vinarji v ponedeljek, 23. oktobra, predstavila na Salonu štajerskih mladih vin v Mariboru, 26. oktobra pa še na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Njihova mlada vina pa boste lahko okusili tudi na Dnevu odprtih vrat Hiše vin Emino v Imenem, 27. oktobra, ko ob vinskih napovedujejo tudi zanimiva kulinarična doživetja. Podrobnosti o dogodku je Matija Jagrič razkril v spodnjem posnetku. (SP)

Datoteke

Matija Jagrič o Dnevu odprtih vrat