april 9, 2019

Hitroprsti Slatinčan harmonikarski državni prvak

V studiu Štajerskega vala je to jutro igrala harmonika. Meh je raztegnil aktualni državni prvak v igranju na diatonično harmoniko Jaka Plevnik iz Rogaške Slatine. Če ste ga preslišali, se spodaj prepričajte, da si ta naziv zares zasluži.

Trije harmonikarski mušketirji (od leve proti desni), Nejc Pačnik, Jaka Plevnik in Davor Pušnik. (Foto: Radio Štajerski val)

Punce ne padajo več na harmonikarje?
Mladi slatinski harmonikar Jaka Plevnik je v nedeljo postal državni prvak v igranju diatonične harmonike. Kot je zaupal našima jutranjikoma, Katji in Davorju, je za tekmovanje precej vadil, pokazati je moral tudi veliko znanja, da si je prislužil naziv najboljšega. Ob današnjem jutranjem obisku na Štajerskem valu je Jako sicer spremljal tudi njegov mentor Nejc Pačnik, ki je tudi sam že posegel po najvišjih lovorikah v narodnozabavni glasbi. Bil je evropski prvak v igranju na diatonično harmoniko, dvakrat tudi svetovni. Kaj mojstra pravita o tekmovanjih, nagradah, načrtih za naprej, pa tudi o tem, kdo še ni našel boljše polovice, preverite v spodnjem posnetku. Da je Jaka na harmoniki res hiter, pa si lahko pogledate tudi v videu. (NS)