april 5, 2017

Hokejska reprezentanca po dolgih letih spet v Celju

V Celju bodo prihodnji teden zbrani najboljši slovenski hokejisti. Reprezentanca, ki se na Bledu pripravlja na majsko svetovno prvenstvo, bo v knežjem mestu odigrala pripravljalno tekmo proti Madžarski. To bo prvi dogodek v nizu praznovanja 70-letnice organiziranega hokeja v Celju.

Priprave na reprezentančno tekmo v Celju sta predstavila Milan Rajtmajer (levo) in Vid Valenčak.

Tekma na dan občinskega praznika
Slovenska reprezentanca pod vodstvom selektorja Nika Zupančiča je v nedeljo začela priprave na svetovno prvenstvo elitne divizije, ki ga bosta maja gostili Francija in Nemčija. Zupančič je na priprave povabil 25 igralcev, med njimi (še) ni prvega hokejskega asa Anžeta Kopitarja. Ali bo na prvenstvu branil slovenske barve, naj bi bilo znano v prihodnjih dneh. Do prvenstva našo izbrano vrsto čakajo štiri pripravljalne tekme ter priprave v Sankt Petersburgu. Prva preizkušnja bo v torek, 11. aprila, v Celju, prav na dan, ko knežje mesto obeležuje svoj občinski praznik. Risi se bodo pomerili z reprezentanco Madžarske.

Ne le tekma, tudi zabava
To bo prva tekma hokejske članske reprezentance v Celju po letu 1999. Da se vrača prav zdaj, ni naključje. Prav letos v Celju namreč praznujejo 70-letnico organiziranega hokeja. „Ljudje v Celju imajo zelo radi hokej, to vidimo tudi na tradiciji obiska na tekmah našega hokejskega kluba. Od leta 1999 članske reprezentance v Celju ni bilo in čas je, da ta šport promoviramo tudi v knežjem mestu,“ je na novinarski konferenci na ledu dvorane v Mestnem parku dejal predsednik Hokejskega kluba Celje in član predsedstva Hokejske zveze Slovenije Milan Rajtmajer. Predsednik organizacijskega odbora tekme Vid Valenčak je dodal, da dogodek ne bo le tekma, pač pa tudi pravo doživetje. „Na velikem zaslonu se bodo vrteli vrhunci tekme, na ledu bodo med odmori tako imenovane čistilke ledu, torej malo zahodnega pristopa, da naredimo dogodek res zanimiv in zabaven. Še kakšna stvar pa naj ostane skrivnost,“ pravi in dodaja, da so že prodali okoli 70 odstotkov razpoložljivih vstopnic. Še pred člansko tekmo bosta dvoboja U12 in U14 med Olimpijo in Zagrebom. Že dva dni prej, v nedeljo, pa pomembna tekma čaka celjsko člansko ekipo, ki se bo borila za tretje mesto v državnem prvenstvu, Slaviji se bo skušala oddolžiti za lanski poraz.

O zgodovini hokeja v Celju
Reprezentančna tekma med Slovenijo in Madžarsko bo prvi v nizu dogodkov, s katerimi bo Hokejski klub proslavil 70-letnico. Do konca leta obljubljajo še slavnostno akademijo, pripravili pa bodo tudi razstavo o zgodovina hokeja na Celjskem. Ker je klubski arhiv že davno odnesla poplava, vabijo k sodelovanju tudi vse, ki imate morebiti kakršnokoli gradivo, povezano s hokejem v Celju. Podrobneje o tem in še čem v spodnjem pogovoru s predsednikom Hokejskega kluba Celje Milanom Rajtmajerjem. Z njim se je pogovarjala Anja Deučman. (AD, foto: Štajerski val)

Datoteke

Pogovor z Milanom Rajtmajerjem