maj 13, 2020

Hotel Špica Laško: po obsežni prenovi zaprti zaradi epidemije

V začetku marca, tik pred začetkom epidemije novega koronavirusa, je Laško postalo bogatejše za novo gostinsko in nočitveno ponudbo. Vrata je odprl prenovljeni Hotel Špica, a veselje ni trajalo dolgo, saj so ga morali, zaradi ukrepov za zajezitev širjenja okužbe novega koronavirusa, za dva meseca zapreti.

Po prenovi je Hotel Špica vrata odprl 7. marca, a jih je že čez nekaj dni moral zapreti zaradi epidemije novega koronavirusa. (Foto: FB: Hotel Špica Laško)

Hvaležni domačim gostom
V začetku leta smo poročali o prenovi nekdanjega Hotela Hum v Laškem, ki ga je kupil laški podjetnik Jože Sadar, sicer lastnik Picerije Špica, ki se nahaja čez križišče, ob mostu čez Savinjo. Podrobneje si lahko o tem preberete TUKAJ. Sadar se je lotil temeljite prenove hotelskih in gostinskih prostorov, selitev picerije in odprtje Hotela Špica pa načrtoval v začetku marca. Že nekaj dni po slavnostnem prerezu traku je bila razglašena epidemija novega koronavirusa in vrata so morali zapreti. Sadarja smo povprašali, kako gleda na zadnja dva meseca:

Od konca aprila ponujajo dostavo hrane, s sprostitvijo omejitev v gostinstvu pa trenutno gostinske storitve nudijo na terasi:

Hotel Špica Laško ima na srečo, po Sadarjevih besedah, dokaj veliko pokrito teraso. (Foto: FB Hotel Špica Laško)

Gneče za zdaj še ni, tudi gostje so še previdni, pravi Sadar:

„Za koga bomo odpirali sobe?“
Pri ponovnem popolnem odpiranju turizma je še veliko neznank. In kdaj pričakuje odprtje hotelskih prostorov?

„Vsak dan smo bombardirani z raznimi informacijami. Eni govorijo o tem, da bo zadeva počasi izvenela, drugi, da lahko jeseni pričakujemo nov val ... Težko je karkoli napovedati, vsekakor pa mislim, da normalnega, polnega poslovanja na žalost še lep čas ne bo,“ pravi Sadar. (NS)