marec 10, 2017

Il Divji obljubljajo Divji večer

Vokalno skupino Il Divji sestavlja pet mladih fantov. V petek, 17. marca, v Šentjurju pripravljajo Divji večer z gosti. S čim bodo pobožali ušesa, so razkrili ob obisku na našem radiu. In s seboj pripeljali tudi prijetno glasbeno presenečenje.

Il divji s Klaro Jazbec v Mojem jutru s Katjo in Davorjem.

Ime se je dobro prijelo
Il divji so se našli na Škofijski gimnaziji v Mariboru in se kmalu povezali v sestal, ki si je nadel ime Il Divji. Priznavajo, da jih je pri tem malo navdihnil znameniti sestav Il Divo, drugi del imena pa izraža njihovo mladostniško „divjost“. „To ime smo izbrali, ko smo bili stari 15 let in smo bili precej divji. Zdaj bi že lahko bili Il mirni, ampak se držimo starega imena, ker se je prijelo tudi pri ljudeh,“ so fantje razložili ob obisku v našem studiu.

Prvič tudi ob glasbeni spremljavi
Delček njihovega ustvarjanja bo slišati na koncertu prihodnji petek v Šentjurju, kjer obljubljajo tudi veliko povsem svežega repertoarja. Prvič v šestih letih jih bo tudi slišati ob glasbeni spremljavi, saj bo ob njih na odru še šentjurska skupina Sekstakord. Pa še Nuša Derenda se bo pridružila. „Takšen koncert bo, kot da bi zmešal New Swing kvartet, Štajerskih sedem, eno štajersko skupino, pa Dalmatince,“ napovedujejo fantje. Še več podrobnosti o koncertu, o posebnih ugodnostih za nakup kart na dan mučenikov in ustvarjanju vokalne skupine Il Divji, prisluhnite v spodnjem posnetku. 

Zapela tudi talentka Klara Jazbec
So pa fantje v Mojem jutru tudi prijetno presenetili Katjo in Davorja, saj so s seboj pripeljali Klaro Jazbec, ki je navdušila v lanskoletni oddaji Slovenija ima talent. Ob kitarski spremljavi „divjega“ Šmarčana Žige Šramla nam je zapela svojo avtorsko uspešnico Milijon in ena. Tudi to slišite v posnetku. V video posnetku pa si oglejte, kako so Il Divji po obisku na našem radiu odšli s pesmijo razveselit še stanovalce šentjurskega doma starejših, zapeli pa so tudi Šentjurčanom ob kavi. (AD)

Datoteke

Il Divji in Klara Jazbec na obisku v Mojem jutru