april 17, 2018

Impol z novo proizvodno halo

V Slovenski Bistrici se veselijo dveh novosti. Prvega dela težko pričakovane zahodne obvoznice, gradnja drugega je predvidena naslednje leto, ter nove proizvodne hale znotraj razširjenega območja industrijske cone Impol. Zanjo je uspešno slovenjebistriško podjetje odštelo 2,5 milijona evrov.

Skupina Impol, ki ima novo halo, je tudi lansko leto zaključila uspešno. Ustvarila je 666 milijonov evrov prihodkov, dobiček je znašal nekaj manj kot 39 milijonov. (Foto: Modest M.)

Impol se bo lahko razvijal in še zaposloval
Zaradi omenjenih naložb so v Slovenski Bistrici pripravili slovesnost, ki so jo izkoristili tudi za podpis pogodbe o gradnji drugega dela zahodne obvoznice, ki bo mesto razbremenila težkih tovornjakov, ki povzročajo hrup in smrad. Denar bo zagotovila država, zato so jo poleg slovenjebistriškega župana Ivana Žagarja in predsednika Impolove uprave Jerneja Čokla podpisal tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič. Začetek gradnje je predviden naslednje leto. Z zaključkom gradnje prvega dela slovenjebistriške obvoznice se je Impolova industrijska cona povečala za dodatnih 15.000 kvadratnih metrov. Tako so pridobili prostor za gradnjo štirih proizvodnih hal. Za vsako je predvidenih okoli 3.000 kvadratnih metrov. Kot je ob tem poudaril Jernej Čokl, s to naložbo začenjajo novo razvojno in poslovno obdobja, saj želijo prihodke iz sedanjih 700 milijonov v naslednjih petih do desetih letih povečati na milijardo evrov. Obetajo se tudi nove zaposlitve. (BF)

Galerija slik