maj 1, 2019

Celjanka, ki pri delu sledi sanjam

V časih, v katerih živimo, je mnogo takšnih, ki so nezadovoljni z delom, ki ga opravljajo. Razlogov je več, od slabega plačila in preobremenjenosti do slabih odnosov s sodelavci. Kaj pa, če počneš to, kar si si vedno želel, nekaj, kar te izpolnjuje in v čemer uživaš? Takšna je zgodba Celjanke Ivane Ristić, mojstrice doživetij.

Vsa ustvarjalna in kulinarična doživetja so plod Ivaninega dela in ustvarjalnosti. Pri uresničevanju ji pomaga ekipa petih deklet. (Foto: osebni arhiv)

Uživa v delu z otroki
Ivana Ristić
je simpatična mlada mamica, ki se ji v očeh vidi, da uživa življenje. Ko jo spoznaš in z njo spregovoriš o njenem delu, se vse potrdi. Po izobrazbi je poslovna sekretarka, vendar danes počne nekaj povsem drugega. Ima svoje podjetje, IR doživetja. Organizira različne dogodke, pravzaprav doživetja, tako za otroke kot odrasle, od kulinaričnih do ustvarjalnih. Uživa predvsem v delu z otroki. Mnogi na njenih dogodkih prvič v življenju v rokah držijo testo za piškote, oči pa se jim zasvetijo, ko jih ob povsem zapackani mizi in oblačilih pomiri, da ni nič hudega, če se kdaj tudi malo umažeš.

Ivana z otroki pri peki piškotov.

Za samostojno pot je potrebovala veliko poguma
Ivana je nekoč imela redno zaposlitev. Da se poda na samostojno poslovno pot, so jo opogumili njeni bližnji. Priznava, da je bil prehod zelo težak: „Veliko poguma sem potrebovala oziroma ga nisem imela. Imeli pa so ga moji najbližji in tisti, ki me imajo res radi in me spoštujejo. Dali so mi to moč in energijo, da sem se opogumila.“ Na samostojni poslovni poti je veliko izzivov in skrbi, tudi Ivana se sooča z njimi: „Če sem iskrena, večkrat pomislim na to, da bi bilo fino imeti osemurno službo, iti domov in zapreti vrata v službi, ampak nisem tak tip človeka. 24 ur na dan živim za to, da naredim nova doživetja.“ In kakšen je njen pogled na delo in delavske pravice? To in in še več slišite v spodnjem posnetku. Z Ivano Ristić se je ob prazniku dela pogovarjala Nina Slak. (NS)



Ivana je mlada mamica, ki ji veliko pomeni, da se otroci naučijo izraziti svojo otroškost in želje.