april 3, 2020

Iz celjske bolnišnice: na bojni črti z veliko pozitive in hvaležnosti

Splošna bolnišnica Celje je ena izmed zdravstvenih ustanov, ki so v času epidemije koronavirusa na prvi bojni črti. Kljub težkim časom pa tudi od tam v teh dneh z veseljem poročajo o dobrih novicah.

Slovensko grboslovno društvo Heraldica Slovenica je Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja v celjski bolnišnici podaril slovensko zastavo boja proti koronavirusu. (Foto: SBC)

Hvaležni vsem
Življenje in delo v Splošni bolnišnici Celje se je v času epidemije koronavirusa močno spremenilo. In čeprav zdravniki, medicinske sestre, ostalo zdravstveno osebje in drugi zaposleni delajo na robu zmogljivosti, so veseli, da iz bolnišnice prihajajo tudi dobre novice. Tako so denimo od začetka epidemije, v sredini marca, pa do včeraj na svet pomagali številnim novorojenčkom, v treh tednih so našteli kar 98 porodov. Dobra novica je tudi, da so v domačo oskrbo do zdaj odpustili 5 pacientov, ki so bili v bolnišnici hospitalizirani zaradi bolezni COVID-19, še vedno jih zdravijo 10, od tega 3 na intenzivnem oddelku. Ogromna spodbuda so, kot so nam povedali v bolnišnici, tudi številne donacije, ki so jih prejeli. Celjski gospodarstveniki, člani Regionalne gospodarske zbornice Celje, so zanje zbrali več kot 180.000 evrov. Z denarjem so kupili respirator, mobilni rentgen in drugo opremo, ki jo potrebujejo v boju s koronavirusom. O tem si lahko preberete TUKAJ.

Predaja donacije celjskih gospodarstvenikov. (Foto:RGZC)

Ob tem jim že od samega začetka pomagajo tudi druga podjetja in samostojni podjetniki, številni pridelovalci hrane pa so jih obdarili s svojimi izdelki in pridelki. Celjski mladinski center je svoj hostel odprl njihovim zdravstvenim delavcem, kjer si lahko odpočijejo po napornem delovniku. Podrobneje si lahko o tem preberete TUKAJ. Vsem so zelo hvaležni, pravijo v bolnišnici. Hvaležni pa so tudi bolnišničnim šiviljam, ki te dni pridno šivajo zaščitne maske in drugo zaščitno opremo. Do zdaj so zašile približno 1.000 zaščitnih mask, 200 zaščitnih predpasnikov in 100 zaščitnih plaščev.

Šivilje v bolnišnici so v teh dneh zašile že več kot 1.000 zaščitnih mask. (Foto: SBC)

Za konec so nam v celjski bolnišnici postregli še s spodbudno informacijo, da, čeprav se je življenje znotraj bolnišničnih sten zelo spremenilo, pripravljalna dela in fina projektantska dela za izgradnjo novega dela nadomestne novogradnje tečejo naprej in po terminskih načrtih. Ob tem dodajmo še to, da lahko v teh dneh zdravstvenim delavcem pomaga prav vsak, in sicer tako, da ostane doma. (NS)