maj 16, 2019

Izzivi ženskega podjetništva

Mrežni podjetniški inkubator VRELEC Rogaška Slatina ta petek v Rogaški Slatini organizira 2. mednarodni kongres Izzivi ženskega podjetništva, na katerem se bodo predstavili številni zanimivi gostje iz Slovenije in tujine. Častni pokrovitelj dogodka je minister Zdravko Počivalšek.

MPI Vrelec Rogaška Slatina vabi na 2. mednarodni kongres Izzivi ženskega podjetništva

Po izjemno uspešnem lanskoletnem dogodku Izzivi ženskega podjetništva, ki so se ga udeležile tudi hrvaške podjetnice, letos na dogodku poleg predstavnic Hrvaške pričakujejo tudi gostje iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Španije. Dogodek, ki ga MPI Vrelec Rogaška Slatina organizira ob svetovnem dnevu ženskega podjetništva, pa ni namenjen le podjetnicam, ampak tudi podjetnikom in vsem, ki spremljajo najnovejše podjetniške in poslovne trende ter so željni novih znanj. Branka Aralica, direktorica Mrežnega podjetniškega inkubatorja Vrelec, izpostavlja naslednje teme:

Na 2. mednarodnem kongresu Izzivi ženskega podjetništva bodo spregovorili še o položaju žensk pri nas in na Irskem, o podjetniških priložnostih v turizmu ter o zdravju in dobrem počutju, ki je ključno za uspešno podjetniško in poslovno pot.

Vzponi in padci so sestavni del podjetniške poti
Zavedati se moramo, poudarja Branka Aralica, da podjetništvo ni le poklicna pot, ampak je način življenja. In v socialističnih državah je imelo podjetništvo dolgo negativen prizvok: »Podjetnica oziroma podjetnik, ki je na svoji poti doživel neuspeh, ga je to spremljalo kot neka črna pika, medtem ko Američani na to gledajo povsem drugače, neuspeh je zgolj izkušnja in padec zgolj priložnost, da ponovno vstanemo.«
In še vedno je eden večjih podjetniških izzivov tako za ženske kot moške v podjetništvu po neuspehu ponovno vstati, a sodobno podjetništvo neuspeh jemlje le kot lekcijo, še dodaja Aralica:

Dogodek Izzivi ženskega podjetništva bo potekal v Grand hotelu Rogaška 4*, je za vse udeleženke in udeležence brezplačen. Poteka v okviru projekta SIO Vrelec 2018 / 2019, v sodelovanju z Javno agencijo RS SPIRIT in s podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo RS. Udeleženke in udeležence dogodka bo pozdravil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je častni pokrovitelj dogodka.

 

Več o dogodku in prijave najdete TUKAJ

Galerija slik