julij 4, 2018

Jadrali v humanitarne namene

Lions klub Konjice že tradicionalno organizira humanitarno regato Lions rally, na kateri zbirajo denar, z njim pa pomagajo učencem in dijakom iz socialno šibkih družin, nekaterim omogočijo tudi enotedenske počitnice na Jadranu. Letošnji izkupiček je težak 10 tisoč evrov.

Zmagovalna ekipa Lions rally 2018 LK Novo mesto (Foto: Lions klub Konjice)

Zmagali Novomeščani, drugi in tretji Konjičani
Letošnja humanitarna regata XII. Lions rally je bila že dvanajsta zapovrstjo in je znova dosegla pričakovanja konjiških organizatorja. Sodelovalo je 80 jadralcev, jadrali so v akvatoriju med Murterjem in Šibenikom. S svojo udeležbo in ob pomoči sponzorjev so zbrali 10 tisoč evrov. Zmagala je ekipa Lions kluba Novo mesto s krmarjem Gorazdom Medletom, ki se regate udeležuje že od njenih začetkov pred desetimi leti. Drugo in tretje mesto sta pripadli ekipama Lions kluba Konjice s krmarjema Stankom Kolarjem in Jernejem Pugljem.

Z denarjem bodo razveselili otroke
Lions klub Konjice bo z zbranim denarjem podprl navtično naravnan socialni projekt Mirno Morje 2018. Nekaj otrok osnovnih šol s spremljevalci s širšega Konjiškega bo omogočil enotedenske počitnice na Jadranu. Preostala sredstva bodo namenili humanitarni dejavnosti kluba v lionističnem letu 2018/2019. V sodelovanju s šolami bo klub nadaljeval projekt »Botrstvo Lions kluba Konjice«, v katerem pomagajo učencem in dijakom iz socialno šibkih družin pri udeležbi na dodatnih izobraževalnih programih. Del denarja bo ostal na voljo tudi za septembrski razpis za enoletne štipendije. (BF)