december 30, 2015

Jakobu se uresničujejo sanje

Vsa Slovenija je zbirala denar za operacijo petletnega Jakoba iz Rogaške Slatine. Operacija kolka v Združenih državah je uspela, Jakob dobro okreva, a do popolne uresničitve njegovih sanj bo še dolga pot. Družino smo poklicali na Florido.

Jakob je po operaciji že naredil prve korake. Iz dneva v dan jih je več. V ZDA si je ogledal tudi košarkarsko tekmo moštva Miami in se srečal z Goranom Dragičem in Benom Udrihom. (Foto: FB Jakobove sanje)

Jakob je rastel, nogica ne
Jakob Zupan je eden od dvojčkov, ki se je rodil z dysmelio proksimalnega dela desne stegnenice. To pomeni, da nima kolka in da mu zgornji del stegnenice ne raste. Tako ima desno nogo za 10 centimetrvo krajšo od leve. Po neuspešni operaciji v Sloveniji se je družina odločila, da pomoč poišče v Združenih državah Amerike, kjer imajo veliko izkušenj s tovrstnimi posegi. A slovenska zavarovalnica operacije ni odobrila, zato je morala družina zbrati okoli 180 tisoč evrov. Ob podpori vse Slovenije – nekaj smo v hranilnik prispevali tudi radijci Štajerskega vala – ji je uspelo in Jakoba so oktobra operirali. Od takrat dnevi na Floridi minevajo ob zahtevni rehabilitaciji, a Jakobu volje ne manjka, napredek je viden iz dneva v dan. Jakobovo mamico Anito Krumpak je v ZDA poklicala Nina Slak. Prisluhnite jima na spodnji povezavi. (AD)

Datoteke

Anita Krumpak o Jakobovi operaciji, okrevanju in nadaljnjih korakih