oktober 1, 2018

Janko Kos v Žalcu po tretji županski mandat

Aktualni žalski župan Janko Kos iz vrst SD se bo na novembrskih volitvah potegoval še za en mandat, svoj tretji na čelu občine. Pravi, da mu energije in motivacije ne manjka, prav tako ne načrtov.

Na predstavitvi kandidature Janka Kosa tudi predsednik stranke SD in predsednik DZ RS Dejan Židan. (Foto: Štajerski val)

V kampanjo s podporo strank SMC in Desus
Janko Kos meni, da lahko z dobro ekipo in sodelovanjem uresniči še marsikaj. Med pomembnejšimi izzivi Kos izpostavlja projekte na področju turizma, sprejemanje ukrepov za nadaljnji razvoj gospodarstva in zagotavljanje pogojev za kakovostno bivanje občanov in občank v občini Žalec.

Kos, ki je na prejšnjih volitvah prepričljivo zmagal, gre tokrat v boj za županski stolček še s podporo strank SMC in DeSUS. 

Novi občinski svet občine Žalec bo štel 27 članov, dva manj kot aktualni. Lista, katere nosilec je aktualni žalski župan, ima cilj, da bi imela v mandatu 2018-2022 štirinajst svetnikov in svetnic. Po Kosovih besedah je ekipa sestavljena iz nekaj starih, izkušenih obrazov, nekaj pa je tudi novih. Prepričan je, da bo kombinacija izkušenj in novih idej, zrelosti in mladosti prispevala k temu, da bo žalska občina nadaljevala pot med najuspešnejšimi občinami v državi. (NS)