marec 30, 2017

Jasna Žerak korak bliže do direktorskega stolčka

Šmarski zdravstveni dom je že dobro leto v pričakovanju novega direktorja oz. direktorice. Po štirih neuspelih razpisih dobro kaže Slatinčanki Jasni Žerak. Soglasje k imenovanju so ji na včerajšnji seji podali šmarski in slatinski občinski svetniki. Da bo postala direktorica, bo morala dobiti soglasje še štirih občin ustanoviteljic.

Jasna Žerak na predstavitvi pred šmarskim občinskim svetom.

Šket zadovoljen, da je konec agonije
Šmarski zdravstveni dom že dobro leto išče novega direktorja. Po štirih neuspelih razpisih z Ireno Nunčič, Aleksandrom Svetelškom in Marjanom Dikaučičem tokrat dobro kaže Slatinčanki Jasni Žerak. Magistrico poslovnih ved z bogatimi izkušnjami v bančništvu je med tremi kandidati kot najprimernejšo za direktorico izbral svet zavoda, zdaj mora dobiti še soglasje šestih občin ustanoviteljic. Dva že ima. Včeraj jo je najprej soglasno podprl občinski svet Rogaške Slatine, zatem so ji na tajnem glasovanju z 12 glasovi za in 4 proti soglasje izrekli še šmarski svetniki, kjer se je pri večini prejšnjih izborov in predlogov zalomilo. Župan Stanislav Šket je zadovoljen, da so župani v petem poskusu vendarle dosegli dogovor in da bodo tako končali agonijo izbiranja novega direktorja. "Vesel sem, da je kandidatka dobila toliko glasov na svetu zavoda kot najvišjem organu, da je dobila veliko glasov v Rogaški in Šmarju s prepričljivo večino. Upam, da jo bo tudi v ostalih štirih očinah, da bomo prišli do direktorice, ki bo sprejemljiva za vse," je odločitev svetnikov komentiral Šket.  

Kidrič: Žerakova kredibilna kandidatka
Da se je Jasna Žerak predstavila kot kredibilna kandidatka za direktorico javnega zavoda, ocenjuje tudi slatinski župan Branko Kidrič. "Ima ustrezne reference. V svojem dosedanjem delu je že vodila določene inštitucije z več kot sto zaposlenimi. Svetniki so njen program ocenili kot dober, predvsem so poudarili tudi potrebo po dobri komunikaciji tako med zaposlenimi kot tudi do pacientov, potrebo po sodelovanju in povezovanju, izrazili so tudi željo, da bi v prihodnje poskušali izkoristiti potencial lokalnih zdravnikov," je dejal KidričO imenovanju kandidatke se bodo danes izrekli v Kozjem, v petek v Bistrici ob Sotli, zatem še v Podčetrtku in Rogatcu. Žerakova za izjave do koca postopka ni dosegljiva. Do imenovanja direktorja s polnimi pooblastili bo javni zavod z okoli 130 zaposlenimi še naprej vodila v. d. direktorice in nekdanja dolgoletna direktorica Irena Nunčič, ki zavod zapušča v dobri poslovni kondiciji. (SP)