oktober 8, 2018

Je v igri za najlepše tudi tvoj kraj?

Nocoj bo znano, katere vasi, kraji in mesta v Sloveniji so najlepši in najbolj gostoljubni. Razglasili jih bodo na zaključku akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna. Med nominiranci so tudi številni iz našega dela države.

Celje je finalist v kategoriji večjih mest, ob njem pa se za naziv najlepših in najgostoljubnejših borijo še številni kraji, mesta in vasi iz našega dela države. (Foto: Štajerski val)

Imamo najlepša večja mesta in zdraviliške kraje
V akciji Moja Dežela – lepa in gostoljubna, ki jo pripravlja Turistična zveza Slovenije, podeljujejo priznanja v 13 kategorijah. V kar dveh so med nominiranci le naši kraji. Za naziv najlepših in najbolj gostoljubnih večjih mest se potegujejo Celje, Maribor in Velenje, med zdraviliškimi kraji pa so nominiranci Dobrna, Podčetrtek in Laško. Laščani upajo tudi na osvojitev naj tematske poti, s potjo A8 – zdraviliško potjo. Terme Olimia se potegujejo za naziv naj glampinga. V kategoriji trških jeder se za lento najboljšega potegujeta Vitanje in Mozirje, med vaškimi jedri so v finalu Griže. Ptuj je med nominiranci srednjih mest, Slovenske Konjice pa med manjšimi mesti. Priznanja podeljujejo tudi najboljšim mladinskim prenočiščem – med tremi nominiranci sta hostla v Celju in Brežicah. Nocojšnji zaključek akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna bo na Dnevih slovenskega turizma, ki jih gosti Portorož. (AD)