marec 1, 2016

Srečanje s poslanko Jelko Godec

Gostili smo Jelko Godec, izjemno aktivno poslanko v državnem zboru, profesorico  fizike in informatike ter nekdanjo direktorico Ljudske univerze Šentjur. V radijskem srečanju se je razgovorila o politiki, družini, šolstvu in izobraževanju odraslih, pa tudi o predsedniškem žaru, ki ga ne odobrava.

Poslanka Jelka Godec v radijskem srečanju na Štajerskem valu

Sociala, zdravstvo in izobraževanje so teme, s katerimi se Jelka Godec trenutno največ ukvarja. Še posebej aktivno se bori za pravice otrok s posebnimi potrebami in njihovih staršev, zavzema se za socialno šibke in sistemske rešitve na tem področju, skrbi pa jo tudi področje izobraževanja odraslih, ki ga zelo dobro pozna. »Če tu ministrstvo ne bo poskrbelo za sistemske rešitve financiranja ljudskih univerz, je ogroženo izobraževanje odraslih«, pravi poslanka Jelka Godec, ki še dodaja, da je izobraževanje odraslih danes izjemnega pomena, predvsem zaradi velikega števila brezposelnih, ki lahko do nove zaposlitve pridejo le z ustrezno prekvalifikacijo.

Jelka Godec je tudi mama treh otrok, ki kot vsak starš vijuga v divjem ritmu sodobnega tempa – med službo, družino in trenutki zase. Pravi, da je kar stroga mama in da pri njihovi hiši vlada red, posebna pravila veljajo tudi za uporabo računalnikov in telefonov v večernih urah. »Telefoni ostanejo v kuhinji, na vseh računalnikih otrok pa se ob desetih izklopi internet,« pravi Jelka, ki se trudi, da nedelje kljub številnim obveznostim ostanejo družinski dan. Del dopoldneva je tokrat delila z nami, v radijskem srečanju. Gostila jo je Greta Kokot Rajkovič.
Posnetek radijskega srečanja z Jelko Godec v nadaljevanju.

Galerija slik

Datoteke

POSLANKA JELKA GODEC V RADIJSKEM SREČANJU 1 DEL

POSLANKA JELKA GODEC V RADIJSKEM SREČANJU 2 DEL

POSLANKA JELKA GODEC V RADIJSKEM SREČANJU 3 DEL